Mot Kina

Idag bär det av mot Kina. Så snart drar vi mot Arlanda, planer lyfter 18:00 mot Köpenhamn. Sen blir det väntan på planet till Peking. Så är framme i Peking 13:05 lokal tid imorgon, 06:05 svensk tid.

Blir inte något bloggande under tiden i Kina skulle jag tro. Om jag inte hittar en dator förstås.


Saxeknut

God Jul på er allihopa!

Idag var det dags för den sedvanliga julaftonsturen till Saxeknut klockan 09.30 från torget. Under morgonen hade det kommit ett tunt och fint snötäcke. Inte speciellt mycket snö med andra ord, men tillräckligt för att dölja de förödande isfläckarna som upp stått på vägarna under veckan. Har aldrig varit med om att det varit så halt hela vägen upp, annars brukar det bara vara vissa partier som är hala. Men i år var det konstant tokhalt. Trots halkan var det dålig utdelning vad det gäller vurpor på dagens löptur, endast 2 vurpor är imponerande. Det var familjen Eriksson som stod för båda, vi andra hade några vurpor på känn men vek inte ner oss.

Efter löpningen var det dags att ta fram maten och grisa och äta av nästan allt på bordet. Mormor kom hem till oss och umgicks. Det kom ingen tomte till mig, men julklappar fick jag ändå. Han måste varit här under natten och lagt paket under granen ;)

Nu har jag packat färdigt allt (hoppas jag). För imorgon bär det av öster ut!

Ni kan följa äventyret på langd.se som troligen kommer uppdatera efter varje etapp, minst.

Packning

Idag har det varit packning som har gällt hela dagen. Är inte bara o dra till Kina. Ibland får man göra en övervägning över hur mycket man ska ha med sig och hur mycket plats man ska ha över i väskan till hemresan då det troligen har shoppats en del. Får ha med mig 10 kg mer hem än dit så plats måste man ju som sagt ha;)

Tog vilodag idag då jag kände av en viss trötthet i benen när jag vaknade imorse, är inte van att springa så mycket på kort tid när man gått på snö i Mora för ett antal veckor sen. Men imorgon är det på det igen och den traditionella Julaftonslöpningen upp på Saxeknut.

Idag var även NA här och gjorde ett repotage om mig och syrran för att vi ska till Kina och touren. Så håll utkik på na.se de närmaste dagarna;)

Nu har jag snart packat allt på packningslistan jag har gjort. Packade nyss ner en gaffel, för inte tänker jag sitta o peta i maten med nå träpinnar. Nej gaffel lär det va så det driver lite! :)

Isgata

Var uppe till Hurtigtorpet och körde ett styrkepass under förmiddagen idag, känner mig inte alls lika stark nu som under höstlovet. Kanske får ta att lägga in lite hårdare styrketräning igen. Sen under eftermiddagen skulle jag ut och uträtta lite ärenden hos sponsorer och lite annat. Men de flesta verkar ha tagit julledigt redan nu. Så drog hem till Jonte en sväng som ochså hade tagit julledigt från jobbet de här dagarna.
Så vi kikade på Getaway in Stockholm 9 och spelade lite NHL 09 till PS3. När jag kom hem från Jonte var det bara att packa träningsväskan för ytterligare ett pass idag.
Nu var det löpning med lite hopp och lek, spänsthopp och korta intervaller i glashal isbacke i Kronhagen. Så det gällde att hitta de lite mindre isiga områdena på intervallerna för att hänga med.

Kvällen har gått till packning inför Kinaresan och allt runt omkring. Lokalpressen, NA, hörde av sig idag och ville göra ett repotage imorgon om resan. Så får se när det dyker upp i tidningen och på nätet. Håll utkik! ;)

Julpynt

Idag var det träning som gällde på förmiddagen. Söndagar klockan 10 är det träning med löparklubben då det inte går att åka skidor. Vi var bara 3 stycken som gav oss ut och halkade runt på isiga vägarna och stigarna inom kommungränsen. Blev en tur över Hammarn, Saxhyttan och Nygård innan vi var tillbaka i Hurtigtorpet igen efter 1:30 timmars löpning. Så nu har jag lite lätt träningsvärk i framsidan lår efter 50 min igår och 1:30 idag på ganska hårt underlag då jag inte sprungit på 8 veckor.
Mor, far o syrran var in till Örebro och växlade pengar o köpte större minneskort till min digitalkamera. Måste ju ha så jag kan ta lite kort i Kina.

Under kvällen har vi julpyntat lite här hemma, faktiskt så har vi klätt granen också. Tidigt för att vara i det här huset, brukar annars vara tradition att göra det kvällen innan julafton. Men blev tidigare eftersom jag o syrran dra på juldagen.

Körigt värre

Från det att jag fick beskedet för en vecka sen att jag ska till Kina så har det varit stressat läge. Måndagen gick som sagt till att ta sig hem från Skellefteå till Mora och fixa pass där. Hade även tvätt-tid och högskoleuppgift att göra klart.

På tisdag var det träning, träning och plugg som gällde. Lyckades även med att stuka stortån ordentligt, är inte bra än... På onsdag skulle jag köra test var det tänkt, så det blev sovmorgon och testet efter lunch ställdes in pga tån. Var och fixade kort till visumet och fick mitt passnummer. Var tvunget att ha det i förväg så de kan boka biljetter inom Kina när vi ska flyga fram och tillbaka. På kvällen var det träning med IFK Mora och Jul-Amerikan, den som låg sist efter varje varv blev bort plockad. Marren lyckades med att bryta en stav för Anton i stridenshetta när Suthers rygg hägrade i bådas ögon. Gick skapligt med tån, men i diagonalen gick det inte köra riktigt fullt, synd när formen är stadigt stigande.

Torsdagen var det träning på förmiddagen från Oxberg till Mora. Efter lunch fixade jag ansökan för visum, hämtade passet hos polisen och sen tog jag även en vaccinationsspruta. På kvällen var det styrketräning och en lite julavslutning. Skönt att passet och visumansökan kom iväg så att jag får mitt visum på tisdag.

Igår var det julavslutning på skolan med uppträdande i aulan och julbord på skolan. Sen var det bara hem och packa och hämta Daniel i Rättvik och åka hem till Hällefors. Var rätt så fullt i bilen med min packning och massa skidor plus hans målvaktsutrustning och annan packning. Men hem kom vi ändå.

Idag har det mest varit en slappdag, tv och världscupen från Düsseldorf. Efter sprinten drog jag ut och sprang i 50 minuter, var ett tag sen jag sprang senast. Men nu får man använda löparskorna fram till Kina som det ser ut på vädret.
Kikade på dansbandskampen idag och såg att Larz-Kristerz vann! Så nu har nog varenda Älvdaling tagit fram dunken och vänt upp och ner på Larz-Kristerz land (Ålvdalen) som det kallas.

Pengatvätt

Idag drog jag och familjen hemöver från Åsarna under förmiddagen. Sen när vi kom ner till Mora där jag skulle hoppa av bar det av till polisen direkt för att fixa pass. Eftermiddagen spenderade alltså hos polisen och sen en sväng på gågatan innan resten av festen drog hem. Var till skolan och lämnade skidorna och talade lite med Minatti om helgen.

Ingen träning idag då jag hade lagt in en vilodag idag, så imorgon är det dags igen o stå på laggen.

Ikväll har jag bara slappat och spelat lite guitar hero och tvättat. Pysslade visst med pengatvätt också, ramlade ut några mynt ur maskinen när jag öppnade luckan för att ta ut jeansen.

Nu är det klart att det blir Kina på juldagen:) Så nu väntar jag bara på passet så jag kan skicka in visumansökan...

Rätt väg

Idag var det dags får säsongens första Intersport Cup, 15 km F i Skellefteå. Under natten och fram till start snöade det ordentligt. Men spåren var ändå hårda och inte alls lösa som man kunde tro att de skulle vara.

Tävlingen gick helt OK idag, första varvet kändes riktigt bra och jag åkte ikapp 2 åkare på det varvet. Andra och tredje varvet var tyngre då "jag kommer spy"-känslan kom. Fast tredje varvet var lite bättre än andra vad det gällde orken uppför backarna. Men spurten var tydligen inte tillräcklig då vi var 3 åkare inom 1 sekund och jag var 3:a av oss efter 15 km åkning. Tight!;)

Får ändå vara nöjd med dagen då det är ett klart fall frammåt jämfört med förra helgen i Idre och onsdagen i Östersund. Så nu ser jag ljuset i tunneln igen.

Imorgon är det sprint här uppe i norr, men då jag har valt att stå över den ska jag ta mig en träningsrunda i den fina terrängen. Innan det blir en redig bilresa söderöver.

Skellefteå

Nu sitter man i en lägenhet i Skellefteå efter en 7 timmar lång resa i en minibuss från Åsarna. Så speciellt mycket mer har jag inte hunnit med idag. Klev upp vid 10-tiden och sen packade jag och käka lunch innan vi skulle åka. Efter vägen stanna vi o käka i Lycksele på deras svar till Spy Bar;) Kom upp till Skellefteå vid 20 tiden.

Igår morse tog jag bussen 8:00 från Mora till Åsarna och syrran. Under eftermiddagen vallade jag lite skidor inför tävlingen i Östersund på kvällen. Så vid 16:15 drog vi in till ett ganska kallt Östersund. Tävlingen gick väl inge vidare, men lite bättre än helgen iallafall. Första varvet av 3 var stressigt då det var masstart och ingenting fungerade. Men på varv 2 och 3 kunde jag iallafall åka skidor och hade ett flyt i åkningen, så nu är det bara farten som saknas. En sak som var positiv var att medicinen verkar fungera:) Spydde ingenting och hade inge känningar av det heller.

Så nu i helgen hoppas jag att det finns fart i kroppen.

Livet i en resväska

Jaha, nu har jag packat väskan ännu en gång. Kom ju hem nyss och nu ska jag iväg igen. Så nu kan man säga att jag kommer att ha mitt liv i en resväska i drygt en månad. I helgen var det Idre, imorrn tävling i Östersund och sen vidare till Skellefteå och tävling där på lördag. Sen hinner jag bara landa ett par dagar i Mora innan det är jullov och hem till Hällefors. Under lovet är det tävlingar både här och där:) Som avslutas i Östersund andra helgen i Januari innan det blir lite lugnare med resandet. Men det är ju tävlingarna man har tränat för hela sommaren och hösten, så skönt att det har dragit igång på allvar nu...

Dagensträning var klassiskdistans i Mora, men jävlar i havet vad kallt det var. Frös om både det ena och andra. Körde lite fartlek i några backar för att hålla värmen och väcka formen. Känns bättre nu än under helgen, hoppas jag får ett bra kvitto imorgon i Östersund;)

Snart i en resväska nära dig!

Ruta 1

Nu har jag brytit ihop och försöker komma igen. Vägen tillbaka inleddes idag med tekniska sprintimpulser a´la Minatti. Som avslutades med 45 minuter lugn distans med någon fartåkning för att jag ska komma igång ordentligt nu efter de 3 veckor jag missade under min sjukdomsperiod.

Föret idag var allt annat än lätt kan man säga, det sög nå fruktansvärt i den nyfallna blötsnön. Annars är det riktigt fint på Hemus-området nu efter helgens snöfall. Men imorgon kan det nog bli väldigt lättåkt då det ska bli -6 grader, så då blir det klisterföre:)

Provade ett par nya lagg idag, ett par med grovstruktur. Men de var vallade med  något hård skyddsparafin, så hade inga kanon skidor idag. Men var ju bara träning så, bara kul och testa materialet när tillfälle ges.

Katastrof

Ja, så kan man summera den gågna helgen i Idre. Fjaskot igår följdes upp med ännu ett fjasko idag. Men idag tog jag mig inte ens i mål, bröt efter 5 km och var spyfärdig ännu en gång. Antingen är det magmunnen som strejkar eller så är det mjölksyran som spökar. Så imorgon bär det av till Apoteket och inköp av medicin mot magmunnen, hoppas att det funkar.

Har bestämt mig nu ikväll att ändå åka upp till Skellefteå och köra 15 km F nästa helg, kanske blir det tävling i Östersund på onsdag också.

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Har brytit ihop nu så imorgon ska jag komma igen!

Fjasko

Idag så var det säsongspremiär för mig på allvar i Idre på 10 km klassiskt. Men resultatet och känslan var ingenting att skriva hem om. Det gick riktigt kasst och som alltid den senaste veckan under fartpassen spydde jag idag också. Kände av det redan i första backen att det skulle bli en pizza. Skidorna fick jag inte heller till speciellt bra med dåligt fäste, väldingt konstiga förhållanden här med snöfall och snökanoner som står o går hela dagarna. Vissa hade kanonfäste på samma vallning som andra inte hade någe fäste alls på.

Måste nog kolla upp med någon läkare vad det är för fel när man spy så fort man tar ut sig nu, har bara hänt någongång per säsong förut. Eller som Suther sa när jag träffade han under eftermiddagen, "Du får börja att ta åksjuketabletter innan start."

Ikväll har jag vallat skidorna för imorgon då det är skate, skönt att man slipper krångla med fäst vallan då. Imorgon ska det krigas i 10 km!

Idre

Snart bär det av mot Idre för där ska det tävlas i helgen, både lördag och söndag. Det blir tävlingspremiär för min del om man räknar bort förra helgens träningstävling. Ska bara ta och packa datorn och lite annat nu. Sen måste jag hämta skidorna och vallan vid skolan innan vi drar.

Idag blir det check av banan och valla skidor när jag kommer fram, ingen hård träning idag.

Preparering

Sitter här och bloggar som jag samtidigt borstar tänderna för att sova när som helst. Ska bli skönt med lite sovmorgon imorrn, tar nog och ställer klockan på 8.

Idag har det varit träning och förberedelser inför helgen i Idre. Träningen idag var lugn distans, men med något sedvanligt ryck. Måste ju liva upp passen lite i någon backe med något ryck, istället för att lunka på i motionärsfart uppför. Körde Vasaloppsspåret förbi Eldris och vände för att köra någon rundra runt Hemus. Spåren är väldigt fina, bättre än förväntat.
Eftermiddagen har jag spenderat med ett antal par skidor nere i vallaboden. Dessutom var det 2 stycken Sundbybergare i samma lokal, den ena verkar samla på vallaboxar medans den andra körde med 2 st 3 liters plastpåsar som "vallabox". Förutom att valla hela eftermiddagen och halva kvällen har jag även tvättat och packat. Så nu är alla kläder och sånt packat tills imorgon, så nu är det massa småprylar och skidorna som ska packas innan avfärd mot Idre.

Nej nu ska jag ta och spotta ut tandkrämen, men inte över tangentbordet. Sen blir det bingen.

Nysnö

Idag var det ytterligare en dag med dubbelpass på schemat. Förmiddagens pass avverkades uppe i Grönklitt, när vi kom dit var det inte pistat på stadion. Vilket höjdarpass det skulle bli utbrast man i huvudet, efter lite allmänt klagande tog vi oss över stadion och ut på vägen som var nypistad i ena åkriktningen. Men det var ganska löst att skejta i nysnön, de som åkte klassiskt hade problem med stavfästet då spåret nästan var lagt i diket bitvis. Så efter en stunds harvande på vägen innan tävlingsbanorna var uppkörda så blev det några var i tuffare terräng. Minatti stod och filmade i backen längst bort vilket liknade parodi på skidåkning. När trycket vid sidledsförflyttningen skulle ske sjönk man nästan 1 dm och det var svårt att glida ut.

Sen på kvällen var det dags att blåsa på och rensa systemet, vilket jag gjorde i dubbelbemärkelse. Vi körde en slags skejtsprint med olika heat som tog ca 3.30 min. Minatti sa först att vi skulle köra 7 stycken, vilket ingen pallade med. De flesta klev av efter 5, men jag, Niklas, David och Andreas antog oss ett 6:e heat. Som i alla andra heat var jag med i starten och uppför första backen för att sen tappa utför då mina skidor inte var riktigt i klass med de andras vad det gällde glid. När vi skulle starta kände jag mig spyfärdig men gav mig iväg ändå på KÖR! Men efter 2:a backen fick jag stanna och spy, så åkte ner mot stadion istället för att åka vidare där jag la några pizzor till och systemet var rensat.

Formen är bättre än förra veckan men inte bra, så hoppas det blir bättre i helgen i Idre.

Jag ser det snöar

Nu jävlar ser det ut att bli vinter på allvar även i Mora. Idag har det ramlat ner 1 dm och mer ska det falla under natten innan det ska ta en paus imorgon under förmiddagen och börja om igen efter lunch.

Så snart kan man nog träna på Hemus och Vasaloppsspåret får att slippa harva sig upp till Grönklitt varje dag. Inget fel på Grönklitt, men det blir ändå en restid på minst 1 timme varje träningsdag. På onsdagar blir det 2 timmar vilket är ganska mycket egentligen.

Träningen idag var ett distanspass i klassiskstil uppe i Grönklitt, körde med Olle och Frisken idag då många var borta från träningen idag av olika anledningar. Provade mina nya skidor idag, men vallade efter Martins uppruggade fästzon vilket inte var så lyckat då jag fick slita lite i brantare uppförsbackar. Förstår inte varför han inte har vallat fram till strecket? Får mäta upp ordentligt till nästa pass så jag kan testa ut dom lite bättre.

Sen var det styrketräning på eftermiddagen då vi var ännu färre än under förmiddagen. Två stycken från skidlinjen + två utbölingar. Jag, Olle och Frisken värmde upp med pricken 3 gånger vilket jag vann alla 3 omgångar, tävlingsmänniska som man är var det viktigt.




Klittan



Underbart i Grönklitt

Vinter

Var uppe i Klittan och åkte skidor idag, precis som vanligt alltså. Men nu kan man säga att vintern har kommit där uppe utan att överdriva. Hela elljusspåret är nu pistat och väldigt fint. Där det bara är natursnö är det lite löst o skejta, men helt klart godkänt. Körde lite sprint impulser på träningen i 30 minuter och sen var det distans som gällde.
När man kommer upp till Grönklitt blir man riktigt taggad och träna när det är fina spår, några minus och snö på träden. Var bara solen som fattades idag, men man kan ju inte få allt.

Ikväll har jag varit iväg och vallat lite, la på skyddsparafin på de skidor jag tävlade på igår och sen sicklade jag av ett par klassiska som jag även la fäste på tills imorgon. Riktigt Blåextra-före idag så hoppas det går imorgon med, var iallafall det jag vallade med.

RSS 2.0