Vilodag

Har känt mig seg o trött efter lidingöloppet. Så imorse när klockan ringde vid 7 tiden kände jag mig inte speciellt pigg o var inte utvilad. Så då bestämde jag mig för att ta en vilodag idag istället för att köra stavgång i Gesunda på fm och styrketräning på em. Med andra ord blev det sovmorgon idag, en välbehövlig kände jag. Bättre vila en dag för mycket än en för lite.
Men hade teori kl 12:20 så den var jag tvungen att gå på iallafall, vi pratade om fysiologi idag. Lite repetition för oss som gick här förra året.
Efter har jag varit iväg och beställt en bok till kursen Marknadsföring som börjar v.45 på högskolan i Borlänge. Nu i veckan började Ledaskap/coaching som jag läser i Falun. Så ikväll kanske det blir till att kolla på första föreläsningen, om inget roligare kommer emellan;)
Ikväll har jag även tänkt att börja läsa Idrottarens återhämtningsbok, kan vara bra att fördjupa sig ytterligare i det. Så man är på topp till vintern.

Back in Mora

Nu var man tillbaka i Mora efter en helg på Lidingö med mellanlandningar i Hällefors. Åkte från Hällefors kl 9:00 imorse för att hinna upp till lunch för att sedan var det träning.
Träningen bestod av ett distanspass på rullskidor för min del, de andra körde cross-pass med löpning också. Men jag har en lite känning i baksidan av knäet, så ville inte riskera något. Men ska prova köra stavgång i Gesund imorgon bitti iallafall.
Efter träningen blev de vila framför tvn innan det var dags att stoppa i sig lite mat igen.
Så mycket mer har väl inte hänt idag

Hemma från Lidingö

Ikväll kom jag hem till Hällefors från Lidingö. Men blir bara till att mellanlanda här, ska nämligen åka upp till Mora imorrnbitti för att på eftermiddan är det träning igen.
Men jag ska väl ta dagen från början nu. Den planerade sovmorgonen till 8:30 sket sig ganska ordentligt. Vaknade kl 7 av att tjejerna var i full huggning med att packa o greja tror jag, trodde jag hade försovit mig när många i rummet redan var uppe o sprang runt. Kollade inte så noga, försökte mest somna om:)
Låg och drog mig fram till strax efter 8 o sen blev de frukost och efter frukosten bar det av mot Grönsta för att kolla på lilla-lidingöloppet. Var 6 stycken från klubben som skulle vara med där, så man får vara supporter när man har gjort sitt tidigare under helgen. Sen var det ju även lidingö-tjejlopp, så de kika vi också på där det var ett 10-tal från Hällefors som skulle springa. Men kollade inte på alla, gick till skolan för att packa och duscha en sista gång innan hemfärd.
Kom väl iväg nångång mellan 16:30-17:00... Var lite köer i Sthlm som vanligt, men kollade på film i bussen så gick bra ändå. Sen gjorde vi det obligatoriska och minst lika traditionella stoppet i Hummelsta för att äta och köpa godis:) Sen han vi med även en till film innna vi var hemma in the big city;) Den var slut precis när vi svängde in till Hurtigtorpet.
När jag kom hem va kl 21:15 så var bara att bänka sig framför tvn och race med stcc-finalen från Mantorp. Packade även om väska så att den är klar för avresan imorgon:)

Lidingöloppet

Idag (lördag) var det då dags för en av årets höjdpunkter vad det gäller löpartävlingar, Lidingöloppet. Vaknade kl 6 när de första skulle gå upp o gå till frukosten. Men gick inte upp förens kl 7, för jag skulle äta frukost 7:30:)
Sen blev de lite vila till innan det var dags att börja knalla bort till Koltorp vid 9:15. Sprang i klassen M22 så starten skulle gå 10:20, så var bara att börja värma upp lite smått när vi kom fram till Koltorp efter 15-20 minuters promenad.
Då till själva loppet. Loppet över 15 km gick bra. Men öppnade kanske lite för fort enligt klockan, men kände inte av något sen så det var nog lagom ändå;) Sprang hela tiden med en käning i hälsenan/vaden, svårt att säga riktigt var det gjorde ont. Men tog mig i mål på tiden 57:34 som gav en 18:e placering.
Sen joggade jag av mig tillbaka till skolan för att duscha och sen gå tillbaka till Grönsta för att kolla på M30 när de skulle ge sig ut på sista milen. Grattis Musse!
Efter ett par timmar knallade vi tillbaka till skolan för att duscha igen och sedan vila inför restaurangbesöket som var bokat till 18:30. Kan nämna att de blev pizza som vanligt efter Lidingö... När vi kom tillbaka till boendet blev det lakstuga med ett gäng olika stafetter:) Slutade med att killarna bytte kläder med tjejerna, för tjejerna ansåg att det berodde på kläderna att de förlora.
När klockan var 22 så hade alla tagit plats på sina luftmadrasser och ännu en dag var till ända.

Mot Lidingö

Uppstigning 07:30 imorse för att efter frukost sticka ut och köra rullskidor klassiskt A2 i 1 timme... Sen hem o duscha o packa. Packade färdigt väskan innan det var dags och åka till Eva kl 10 i slinga håret:) Tack för hjälpen Eva!
Nu har jag precis ätit mat o ska packa ryggsäcken jag ska ha inne på bussen med lite filmer, ätbart och någon tidning som jag måste ner och köpa nu.
Samling för avresa med bussen är 13:45 så 13:30 kommer mormor och hämtar mig. Så har lite att stå i nu innan hon kommer. Bäst att dra nu!

Lidingö here I come!

Trippel

Min dag idag har nästan bara bestått av träning, mat och vila. Imorse eller mer förmiddag var det nog när jag stack ut på dagens första pass, rullskidor skate. Blev runt Saxhyttan idag och in i Kronhagen för att förlänga lite. När jag hade åkt i 15 min och passerade Hammarns vägkrog sotd det 3 bilar där o massa folk såg jag, precis när jag åker förbi dom ute på vägen börjar nästan varenda kotte att applådera åt mig, inte varje dag man får applåder på träningspasset;)
Sen blev de lunch och lite vila, innan det var dags att försöka ta sig in i ett gym någonstans i kommunen.
Åkte ner till Grythyttan för o gymma där, men det var inte öppet eller inte receptionen iallafall. Så åkte tillbaka till Hällefors och det fick bli styrketräning på Friskoteket. Körde bara överkropp idag, benen får vila lite nu. när jag ändå är inne på det här med styrketräning kan jag nämna att jag har lagt på mig 2-3 kg muskler under de 4 veckor vi kört maxstyrka på skolan.
Efter styrkan bar det av hem igen o duscha o käka lite mellanmål för att sen vila inför kvällens löpträning som skulle bli dagens 3:e pass.
Drog upp till Hurtigtorpet där omklädningsrummen tydligen skulle vara stängda v.39 och framåt p.g.a installation av bergvärme... Så fick byta om inne på skithuset:P
Nu var det 200 m intervaller som gällde för att få upp lite fart inför lördagensuppdrag:) Värmde upp och sen var det full satsning på 6 st 200-ingar. Efter 3 kom det upp ett rådjur på vägen och ville vara med trodde jag men de drog iväg lika snabbt som det kom fram.
Fick som sagt duscha hemma sen efter träning och sen blev de tortillas och rally-sm.

Snart vankas det nybakade bullar har jag hört ifrån köket. Så bäst att gå ner och se om det är några bullar klara.

Go Hard or Go Home

Mammas mat

Nu var man hemma i Hällefors igen efter 5 veckor. Skönt att få komma hem och få mammas mat och att man inte måste sköta all markservice själv. Men tro inte att jag bara ligger på soffan och väntar på att maten ska bli klar när jag inte tränar. Nej då, har faktiskt tvättat 3 maskiner redan sen jag kom hem. Han inte med det uppe i Mora. Mycket annat o stå i där, eller heter de prioritera kanske? Jaja skitsamma!;)
Kom hem vid 16 tiden och allt var väl inte direkt som vanligt här. Poliser, avspärrningar och en död gubbe... Men hört vad som hänt innan jag kom hem. Så visste ju om det iallafall.
När jag burit in allt från bilen drog jag iväg på sponsorjakt. Gick bra kan jag meddela:) Sen var jag och hälsade på Björn, Jenny o Elin, mormor var också där så träffade henne med. Hon blev lika förvånad som alltid när jag kommer hem till Hfs.
Till kvällen blev det ingen träning som det var planerat, kände att jag mår nog bäst av att vila ikväll. För att sen träna på ordentligt imorgon och sen ett lite lättare pass på fredag innan jag drar öster ut;)
Nej nu blir de glass och sen bingen!
Gonatt på er!

Moraklockan-rundan

Dagens första pass var planerat som crosspass, men jag valde att bara köra rullskidor och skippa löpningen för att spara lite på benen efter två hårda dagar med löptest, distans och mossintervaller.
Slutade med att alla på träningen bara skulle köra rullskidor och eftersom Minatti inte hittade nyckeln till bussen, fick vi köra direkt från skolan. Blev Moraklockan-rundan idag. Åkte den precis för ett år sen, onsdagen innan lidingöloppet. Men idag gick det bättre, ingen vurpa, inget besök på akuten och inga stygn.
Nu ska jag packa o diska för att sedan sätta mig i bilen och köra hem mot Hällefors. Skönt att komma hem några dagar innan det bär iväg vidare till Lidingö på fredag eftermiddag.

Mossintervaller

Klockan ringde 06:50 imorse, men som vanligt ligger jag o trycker på snooze alldeles förlänge. Så blir alltid lite bråttom till träningen som börjar 08:00. I morse var det mossintervaller som stod på schemat. Värmde upp med 20 min löpning och sedan 10 min mossfotboll. Lyckade sätta ett skott mitt i ansiktet på Terje, sorry! Sen blev det pyramidintervaller med stavar körde 3 pyramider och en pyramid bestod av 1, 2, 3, 2, och 1 minutersintervaller med hälften vila mellan intervallerna. En rolig intervallform, var även ganska jobbig. I slutet av 3 minutersintervallen var det bara att kriga. Men det var inte det värsta, det var temperaturen på vattnet. Trodde jag skulle frysa fötterna av mig! När vi sprang ut på mossen fick se att det låg ett riktigt frosttäcke över mossen där solen inte ännu hade kommit åt.
Så var skönt att byta både strumpor, byxor, tröja och skor efter nerjoggen. Så var ännu ett skönt och givande pass avklarat!
Lunchen blev som vanligt på Folkhögskolan, spagetti och köttfärsås. Måste bara säga att maten där är allt som oftast gudomlig!
Efter lunch var det 1h o 20 min teori, men idag var det årsmöte i Skeriols IF. Så nästan all tid gick till det, avslutade teorin med lite snack om hälsa och skador.
Sen när vi hade fikat (som man gör mest hela tiden på skolan när man inte tränar) var det maxstyrketräning. Uppvärmingen bestod av 20 min innebandy, gick riktigt bra. Men en bit in i matchen efter ett antal mål framåt och inget bakåt, drabbades laget av samma problem som Leksand hade i kvalserien ifjol. Ägde matchen och hade målchans på målchans men lyckades inte få in bollen i mål. Men vi vann iallafall matchen.
Styrketräningen gick bra och nu är jag lite lagom trött i musklerna, framför allt i magen...

Klimatsmart

Idag kan man säga att jag minst sagt har varit Klimatsmart! :)
Har inte använt bilen på hela dagen, har cyklat istället.
Ska nog cykla imorrn oxå istället för att ta bilen till skolan som ligger 800 m från lägenheten...


Laktat-test

Klockan ringde 07:00 imorse, men tog mig inte ur bingen före 7:30. Då blev de frukost o sen fixa väskan med kläder inför Laktat-testet som hägrade kl 09:00.
Körde löptest för att kunna jämföra med fjolåret, då jag var skadad. Sprang både fortare o hade lägre laktat o puls i år:) Känns bra att även testerna stämmer överens med den känsla jag har i kroppen att jag är starkare i år, även om jag missade 4 veckors träning under tidiga sommaren pga operation.
Sen efter lunchen var det dags för dagens träningspass som bestod av löpning i 2h 5min. Sprang från Siljansfors till Relax, var en fin löptur med varierad terräng.
Kvällen började med Guitar Hero och fortsatte sedan med film på Andersbo, Smala Sussie var det som gällde för kvällen. En riktig klassiker!

RSS 2.0