Rehab

Idag var det dags för första riktiga rehab-passet på gymmet. Skönt att ÄNTLIGEN få träna igen. Även om det bara är det lilla jag får träna så går det ändå åt rätt håll. Jag har fått ett 10-tal övningar som jag ska köra 2 ggr i veckan en tid fram över. Sen får jag se när jag får öka belastningen och sedan öka träningen. Hoppas jag får börja åka skidor snart igen. Är riktigt åksugen nu!

Ska tillbaka till sjukgymnasten den 1:a Mars, så först då får jag besked om hur min träning framöver kommer att se ut. Så nu är det bara gymmet som gäller ett tag...

Grymt med ytterligare en medalj på OS ikväll. Längdåkarna är ju grymma! Synd bara att de svenska herrarna inte räckte till idag... Men en sak är säker, Hellner är i form!

Laginsats

Måste bara skriva om hur grymt kört det var av svenskarna på OS igår. Nu var det Sverige som visade hur det skulle gå till. Annars brukar det ju vara den röda armén som dominerar. Men man kan ju fråga sig vad Petter ska göra nu?

När Hellner och Södergren gick upp och bromsade igår så kände man vilket grymt lag de svenska herrarna är. Det är stort att på ett OS gå upp och köra sådär för en lagkompis.

Det ser rikigt bra ut inför den kommande stafetten tycker jag. Södergren som varit ett osäkert kort visade igår att han är att räkna med. Efter en vurpa i starten och sedan är han uppe i klungan och kör för Olsson.

Hoppas att det blir ett guld på långa stafetten så att alla som var delaktiga i de svenska medaljerna igår får dela ett guld med varandra. Det är dom värda!


För egen del är det dåligt med skidåkning. Men nu har jag fått börja att köra rehab-träning iallafall. Jag kommer att få träna två gånger i veckan nu till att börja med. Sen får vi se när jag får gå upp i träningsmängd och kanske börja pka lite skidor igen. Men som det ser ut så är den här SKIT-säsongen över för min del...

Ingen träning

Idag var det återbesök hos sjukgymnasten som gällde. Hon körde först akupunktur i ca 20 minuter innan hon tejpade upp musklen. Det var någon specialtejp som jag inte kommer på namnet på just nu. Men den skulle vara bättre än vanlig idrottstejp för den skulle hjälpa vävnaden att läka. Så nu har jag en 8-uddig stjärna i färgerna turkos och svart på ryggen/höger skinka...

Jag får vänta ytterligare med träningen sa hon idag. Men vi skulle gå igenom träningen på torsdag när jag ska tillbaka igen.

Helgen spenderades i rallyskogen och jag fick se ett antal avåkningar. Både WRC-eliten åkte av och de lite mindre etablerade åkte av i samma sväng. Så fick hjälpa Magnus Samuelsson (Världens starkaste man) tillbaka upp på vägen...

GRYMT! Måste bara säga att man inte kan bli annat än imponerad av Kalla som tog guld igår. Hon klarade pressen och vilken utstrålning. Även Haag och Hellner åkte riktigt bra.

Något som inte verkar vara bra är startfunktionärerna på skidskytte jaktstarten. Hur lyckas dom?! De får inte ske på ett OS...

Träningsförbud

Nu har jag inte bloggat på flera dagar på grund av att allt med skidåkning känts allt annat än kul.

Idag har jag varit till en sjukgymnast med ryggen och fått träningsförbud i en vecka. Sen är det rehab efter det som gäller. Orkar inte skriva en hel story om allt just nu. Men det kommer en mer ingående lägesrapport inom en snar framtid...

SUCK!

Feeling

Idag var jag och jobbade en del fram till lunch. Sen så tog jag och vilade lite framför MTV innan det var dags att byta om inför dagens träningspass.

Idag var det stakintervaller som gällde, körde 60 st 10/20 intervaller. Känslan i stakningen tyckte jag satt riktigt bra idag. Senast på LO-spåret tyckte jag inte tajmingen var riktigt hundra innan jag var tvungen att bryta med ryggproblem. Skönt att tajmingen sitter nu! För på lördag är det dags för långlopp, Evertsbergsrännet över 42 km.
Under kvällen har jag sprungit upp och ner för trapporna ner till tvättstugan. Men nu är det klart och tvätten är inlagd på plats :) Så nu får det bli sängen för imorgon är det jobb, träning, vallning och Dala-derby som ska klaras av innan det återigen är dags att sova...

Skeriol

Nu har det varit dåligt med bloggande en kort period. Men nu är jag igång igen...

Det som har hänt sedan jag bloggade senast är väl att träningen under helgen hölls i gymmet med diverse styrketräning, stakapparat och motionscykel. Då termometern visade -20 grader och jag fortfarande är lite reserverad för kylan nu med astman. Måndagen var det vilodag och jag var till Gävle fram och tillbaka genom jobbet.

Men nog om det nu... Idag var träning för hela slanten som gällde. Förmiddagspasset klarades av upp i Orsa Grönklitt. Vi körde skate med 40 minuter A2, tyvärr var det bara vägarna som var uppkörda idag efter de senaste dagarnas snöande. Eftermiddagen bestod av ett 50 minuters styrkepass med fokus på mage och rygg. Uppvärmingen innan styrketräningen bestod av basket, helt okej. Men jag fördrar innebandyn när det handlar om liten plan. Skönt att jag inte kände någonting i ryggen under träningarna idag. Bara hoppas att det förblir så, att jag inte vaknar med ont i ryggen imorgonbitti. Som jag gjorde förut när jag trodde att ryggen hade fått lagom med vila.

Efter träningen och lite slappande så knallade jag bort till jobbet en stund...

Nej nu stämplar jag ut för idag och drar täcket över huvudet :)

RSS 2.0