Vasastafetten

Nu var årets Vasastafett avklarad. I fredags hoppade jag på bussen här i Mora till Limedsforsen för att bli upplockad av lagkamraterna för vidare transport till Kläppen. När vi kom dit var maten nästan färdig, men vi fick koka en gryta med pasta innan vi fick ta plats runt matbordet. Efter att ha stoppat huvve fullt med pasta o köttfärssås blev det en omgång plump som fick avbrytas mitt i spelet p.g.a genomgång av morgondagens uppgifter.

Vaknade vid 6 tiden då bröderna Sveder skulle upp o käka frukost, Simon hade ju hand om första sträckan. Men vi andra i stugan låg kvar i horisontalläge fram till 7 då det blev frulle för våran del. Så efter frukost och städning av stugan drog vi iväg mot Mora.

Jag hade fått 5:e sträckan mellan Risberg och Evertsberg. Sträckan var riktigt blöt vilket jag fick erfara efter 300 meter då jag trampade ner mig till knäet. På myrarna fanns det spångar som lutade och låg under vatten, så det var lite svårt att springa på som jag vill och de första 3 kilometrarna gick tungt. Men det släppte lite när jag kom ut på första vägen och fick springa en ganska torr o fin stig. Hade fått tiden 45 minuter på mig på den 11,6 km långa sträckan, men den tiden visade sig vara svår att klara av i den blöta och sugande terrängen. Så när jag kom till Evertsberg hade klockan tickat på till 46:41. Så är inte riktigt nöjd med min egen insatts.

Men av klubben fick jag tydigen godkänt på hemsidan:

"Thobias Berggren gjorde ett helt OK lopp på den tråkiga och faktiskt långa 5:e sträckan. Han kommer troligen inte att slippa långa sträckor förrän bortåt 2030, om han inte bestämmer sig för att träna sig ur laget."
källa: http://hellefors.se/forening/hlk/

Väl i Mora slutade vi på en total 11:e plats och en 10:e plats i klassen.


RSS 2.0