Sjukskriven

Så illa som rubriken låter är det väl inte. Men det känns som man är sjukskriven när man inte kan träna. Men jobba det går utan problem. Skulle egentligen åkt till Gävle med grejer från jobbet idag, men det blev flyttat p.g.a snöovädret som de haft ute vid kusten.

Så idag har jag inte gjort så mycket. Varit och jobbat, men det var inte så mycket att göra idag. Så det var snabbt avklarat.

Funderade på att spela lite poker idag, men då måste det vara full fokus på spelet. Vilket jag kände kunde bli svårt idag.

Kvällen har spenderats i tvättstugan, skönt att det är gjort nu. Sen så har jag bokat biljett till Slaget om Siljan IV. Jag vill inte gärna kliva in i den där hallen, men jag har både bra och dåliga minnen där ifrån. Så det är med blandade känslor man kliver in där på fredag den 5:e...

Inte bra

Det verkar som att jag får dras med ryggproblemen ytterligare några dagar om det inte inträffar ett mirakel i natt. Vilket jag har väldigt svårt att tro. Så det får bli Ipren, Aloe Rub och strechning ett tag till.

Igår tyckte jag att ryggen kändes bra. Så jag var ute och åkte skidor i ca 30 minuter och hade inga större smärtor i ryggen. På kvällen var det innebandymatch och då kände jag absolut ingenting. Kanske hade jag så mycket adrenalin så att det var därför jag inte kände av ryggen.

För imorse när jag vaknade kände jag mig stel och hade ont. Efter att jag hade uträttat en del ärenden under förmiddagen, bland annat så fixade jag papper för min dispens för astmamedicinen som står på dopinglistan. Så under eftermiddagen drog jag ut på ett klassiskt distanspass med inriktning på stakning. Jag började i Eldris och åkte mot Hökberg o snön som föll. Men efter 30 minuter så började jag känna av ryggen ytterligare och det var bara att slå om på klacken och vända om, tillbaka till Eldris.

Det är Idre-Särnaloppet på lördag, men som det ser ut nu så blir det ingen tävling för mig den här helgen.

Så det är med viss besvikelse jag sammanfattar den här dagen. Som inte blev bättre av en förlust mot Troja, på hemmaplan!


Ryggproblem

Igår hade jag ingen lust att blogga efter tävlingen som blev en flopp. Men idag måste jag väl redogöra vad som hände under gårdagen och hur det gick.

Jag bröt tävlingen med en sträckning i ryggen. Vid 2 km i första riktiga backen fick jag ett släpp och det måste varit där jag drog på mig stäckningen. Men just då kände jag ingenting. Det kände jag först efter 4 km och kände att det här går nog inte hela vägen. Så vid 7,5 km klev jag av och kastade in handduken.

Under eftermiddagen var jag på massage hos Åsa Spelkvist och hon tog hand om min sträckning med sugkoppar och knådande. Jag var även dit ikväll för en omgång till. Hoppas bara att det blir bra snart, för det har allt varit en jävligt problematisk säsong än så länge...

Kikade på SM från Piteå idag. Visst ville jag ha varit där och tävlat. Men med min försäsong kändes det som att jag inte hade så mycket där att hämta nu. Tyvärr!

Daladerby III

Idag är det dags för det tredje slaget om Siljan i Ejendals Arena. Redan igår vid lunch började derbystämningen att göra sig påminnd. Man känner att det börjar dra ihop sig för någonting speciellt. Dom här matcherna är lite extra om man jämför mot övriga seriematcher under säsongen.

Jag kommer att stå på Norra Stå i vanlig ordning och sjunga. Men idag ger man det där lilla extra. Ett daladerby måste upplevas i Ejendals. Det går inte sätta ord på stämningen inne i arenan. Lite bättre tryck där än ett daladerby i smidjegrav... Idag har jag fått med mig syrran på matchen, det blir hennes första. Men hon vet vad som gäller. Matchtröja på och sjung!

Har även passat på att träna en stund under förmiddagen, efter jobbet. Körde lite skejtryck för att väcka kroppen inför morgondagens LO-spår på hemmaplan.

Nu blir det mat och packa, innan det bär av mot Leksand! :) Tankarna är redan söder över ;)


Var är drakarna?


Hostar

Jag tror jag blir tokig! Efter helgens tävlande har jag hostat, ordentligt. Ska det bli så här efter varje tävling? För speciellt kallt var det inte under helgens tävlingar. Jaja, hoppas det löser sig.

Så det har varit några lugna dagar för att bli av med hostan. Men idag fick det vara nog. Så jag packade väskan och drog till gymmet. Efter en stunds gymande så skulle det tydligen spelas innebandy i gympahallen. Som ni förstår så är det inte speciellt lätt att motstå lite innebandy. Så jag sprang ut till bilen och hämtade klubban.

Men usch vad jobbigt det var att spela innebandy utan astmamedicin, hade lagt den hemma. För jag skulle ju "bara" gymma. Så efter ett gäng korta och intensiva matchen 2 mot 2 så hostade jag, ordentligt. En sak som inte var så kul på innebandyn var att mitt blad sprack på två ställen och det som jag gillar så skarpt! Jaja, hoppas det går att få tag på ett likadant...

Får väl se hur jag överlever resten av veckan med hostan. Imorgon ska jag köra ett distanspass tänkte jag och på fredag blir det en det fullfartsryck inför tävlingen på lördag.

Annars har veckan spenderats på jobbet och jag kommer nog jobba en del både torsdag och fredag, så kanske jag kan vara ledig i början av nästa vecka :)


Besviken

Idag var det dags för sprint på DM. Jag såg verkligen fram emot den här tävlingen. Var riktigt laddad, men kände mig lite loj ändå under morgonen. När jag började åka lite skidor för att värma upp kände jag att benen var någon annanstans, eller dom var riktigt sega. Jag kände helt klart av gårdagens lopp, speciellt i låren.

Jag tryckte på i kvalet för att hoppas på att det skulle släppa inför finalen. Men se det ville det absolut inte. Jag var stum i prologen och slutade på en 4:e plats. Men det var ingen fara. Jag skulle ändå vara i final hur jag än bar mig åt. Den enda som kunde åka ut var Simon Sveder, eftersom han inte tävlade om DM. Men trots det körde vi även en semi, som gick riktigt lugnt. Jag körde den på träningsskidorna för att spara på tävlingsskidorna till finalen. Vi kunde kört bort Simon då han bröt staven i starten av semin, men jag var taktisk o lät han ligga före mig. Så han inte skulle åka ut, för jag tänkte att jag kunde ha nytta av han i finalen.

Men jag var inte pigg i finalen heller, det enda som gick bra var väl starten. Jag kom ut som tvåa efter Viktor Hansson från Garphyttan efter att jag tjuvstartat en gång. Efter halva loppet tryckte sig Simon om och det blev lite trångt... Men jag låg ändå tvåa i DM ända in på upploppet. Där fanns inte det trycket som ska finnas i åkningen utan jag blev nerspurtad av Joel Hultin. Så det blev ett brons idag igen. Igår var jag nöjd med bronset, idag var det inte alls kul med ett brons. Så efter finalen var jag rejält besviken och åkte ut på banan för att få vara för mig själv en stund och rensa tankarna. Men finns inte trycket i åkningen så går det inte ta det där guldet jag siktade på., tyvärr!

Så det är bara att bryta ihop och komma igen!



Så här utslagen var jag när jag kom i mål igår efter distansloppet




Jag mådde inte så jättebra efter målgång

Foto: Thomas Berggren


Pallen

Idag var det dags för den första av helgens DM-tävlingar på hemmaplan i Hällefors. Dagens tävling var 15 km fristil.

Efter förra helgen hade jag inga större förväntningar, men hoppet om en medalj fanns ändå där. Uppvärmingen gick bra och jag kunde trycka på lite utan problem, men i början av uppvärmingen var det tungt. Men efter ett tag släppte det.

Jag chansade ganska friskt och öppnade loppet ganska offensivt. Redan vid 2,5 km hade jag åkt ikapp han som startade 30 sekunder före mig. Efter 5 km tappade jag lite fart kände jag och hade lite kramp i ena skinkan, det sitter i sedan Åsarna... När jag hade åkt 7,5 km kom Simon Sveder ikapp och dunkade på, han åker ruggigt fort. Så jag la mig kloss i rygg på han. Men efter 1 km fick jag sota för det, för då fick jag ordentligt med mjölksyra i låren och jag fick besök av stumbjörn. I samma veva kom känslan att jag ville spy, vilken skulle följa mig ända in i mål. Ut på sista varvet fick jag känslan om att det var tätt om 3:e platsen i DM. Så det var bara att KRIGA, skita fullständigt i att kroppen skrek att den inte ville mer.

Så när jag kom i mål var jag ordentligt trött och efter en stund i målfållan när jag reste mig upp var det dags att spy. Jag har förmågan att lyckas ta ut mig så jag spyr... Jag lyckades knipa bronspengen och var 20 sekunder från silvret som Joel Hultin knep. Segrade i DM gjorde Patrik Karlsson från Garphyttan och tävlingen vanns av Simon Sveder som numera tävlar för Högbo.

Så efter dagens lopp är jag riktigt nöjd. Jag lyckades ta den där medaljen som jag siktade på och höll ihop loppet ganska bra med en liten svacka, trots den offensiva öppningen. Så idag tog jag ett rejält steg framåt sedan förra helgen. Det känns riktigt skönt att man är igång och kan trycka på hyffsat.

Imorgon är det DM-sprint som gäller. Så då är det nya tag som gäller!

Tyvärr har jag inte några bilder från dagen att publicera ännu. Men jag hoppas det kommer under helgen.

Segt

Idag var det en riktigt tung dag vad det gäller träning. Inte för att det var tung träning utan för att kroppen var tung.

Förmiddagspasset var klassikst från Eldris upp till N. Garberg. Men det var så kallt i Eldris så jag fick problem med luftrören. Var nog därför det gick så tungt. Uppe i Garberg var det lika varmt idag igen, -4 grader. Synd att det inte gick att trycka på idag.

Eftermiddagen var inte bättre. Styrka var det då. Tung i kroppen och ingen ork. Körde bara hållningsstyrkan, sen blev det motionscykel och streching. Allt för återhämntningen.

Imorrn ska jag försöka köra lite fart i Garberg. Hoppas det känns bättre än idag. Då blir det skejt!

Norra Garberg

Kylan håller fortfarande i sig här i Mora. Hörde att det var -2 uppe i Åsarna idag, igår var det -25. Skapligt! Men här har vi haft -20 grader under dagen och det är lite kallt att träna i. Så vi åkte upp till Norra Garberg på dagens träning. Där var det en termometer som visade -1. Men den tror jag inte riktigt på, det kändes mer som -5 grader. Så gissa om det blev varmt när man var klädd för -20.

Vi körde ett distanspass med sprintimpulser i olika former, med och utan stavar. Men vad fint det var där uppe! Solsken, blåextra-före, fina spår och mycket snö. Det är så skidåkning ska vara. Man kan inte annat än att gilla läget och man skulle kunna åka hur länge som helst.

Imorgon blir det ett A2-pass från Eldris upp till N. Garberg. Frågan är bara hur stor temperaturskillnaden kommer att vara. Sen blir det ett styrkepass på eftermiddagen om jag hinner med det. Har lite annat att göra under eftermiddagen också. Annars får det bli styrka själv på kvällen.


Lite så här såg det ut uppe i N. Garberg, tyvärr hade jag inte kameran med mig idag


DNS

Idag blev det ingen tävling för min del, kroppen var inte riktigt hundra när jag vaknade. Så jag belutade mig för att stå över dagens distans över 15 km. Synd att inte få vara med när det var så fina banor, som alltid i Åsarna. Jaja, det kommer fler tävlingar. Nästa helg blir det DM i Hällefors för min del.

Så idag har jag tittat på skidtävling, det är inte varje helg man gör det. Fint väder och perfekta förhållanden. Klart man blev sugen att tävla när det såg ut som det gjorde, men det var nog ändå klokt att stå över.

Av vad jag hörde under dagen så lyckades jag tydligen ta poäng i cupen under gårdagen, det var ju en glad överraskning. Då har jag alltså tagit mina första poäng som senior i cupen :)

The botten is nådd

Idag var det då dags för comebacken i tävlingscirkusen. Loppet för min del är inte mycket att skriva hem om, det var tungt på riktigt idag. Jag hade inga större förhoppningar om dagens lopp. Men att det skulle vara så här illa, det trodde jag inte! Men jag gav mig fan på att jag skulle ta mig i mål och inte bryta loppet. Hur jävligt det än var! Jag får ta det här loppet som bra träning, tävling är ju den bästa träningen sägs det.

Jag lyckades iallafall hålla mig på benen i både S-kurvor och hopp. Tydligen var det en hel del som hade haft problem med både kurvor och hoppet. Men jag höll på att få mig en redig flygtur när jag drog över hoppet på första varvet, så tog det lite lugnare på andra varvet. En som tydligenhade fått sig en flygtur var en norrman som bröt nyckelbenet.

På kvällens lagledarmöte så ville norskarna få bort hoppet under morgondagenstävlingar, men då sa Wassberg ifrån. Norrmännen säger sig ju vara födda med skidor på fötterna, då borde dom väl kunna klara av ett hopp på banan? Vi får väl se hur många offer hoppet skördar imorgon.

Då är det dags för 15 km klassiskt på samma bana som idag. Imorse visade termometern -28 här nere vid stadion, uppe vid den tillfälliga tävlingsplatsen var det -13. Skaplig skillnad! Så det blir väl något likande imorgon.

Iskallt

Det har blivit en del skrivande om kylan och mer blir det. Idag var det -31 under morgonen och dagstemperaturen har legat mellan -25 och -28. Det är lite för kallt, även för en skidåkare. Tyvärr så sätter den stopp för träningen som man har planerat då man måste vara rädd om luftrören.

Så det blir bara ut och röra sig lite på skidorna nu om dagarna. Idag har jag åkt lite på banan, men mest inne på stadion då det var där jag testade skidorna inför imorgon. Jag är rätt säker på vilka skidor det blir imorrn...

Med tanke på kylan har de fått dragit om banan och flyttat upp starten längre upp i byn. Där uppe var det -15 ikväll när det var -27 här nere. Så förhoppningsvis går det att tävla imorgon. Våran 30 km distans har även blivit kortad till 20 km. Det är mer lagom nu när det är så kallt.

Nu blir det sängen och hoppas på att det är varmare än -20 imorrn, så det blir tävling!

Kyligt

Idag har det inte varit speciellt varmt här uppe i Åsarna, just nu visar termometern -28.

Men jag har ändå varit ute på skidorna och rört mig lite på banorna. Det känns i luftrören nu när det är så kallt och kinderna biter det ordentligt i i utförskörningarna. Trots att jag hade glasögon på mig så ville ögonen frysa ihop, inte bra.

Måste bara säga att det var imponerande av Danne att vinna dagens etapp på touren. Där har vi en kille till startsträckan på OS i Vancover.

Imorgon blir det testning av skidor i kylan och hoppas på att det blir tävlingar till helgen. Men just nu ser det väl inte så lovande ut, tyvärr!

Åter på brottsplatsen

Nu var jag tillbaka i Åsarna där jag gick på skidgymnasiet. Det är alltid någon större tävling här under säsongen, så man får komma tillbaka hit och tävla på lite av hemmaplan. Men det är inte speciellt varmt här uppe i norr, precis som i övriga landet. Just nu visar termometern -22,5, men på vägen upp hade vi -33,5 som köldrekord och varmast var -18...

Det har varit dåligt med bloggande nu i några dagar sedan Nattbollen skulle dra igång. Ja hur gick det då? Jo det gick helt okej med tanke på att vi inte hade en enda innebandyspelare eller hockeyspelare i laget som de flesta andra lag hade. Vi gick obesegrade genom gruppspelet och slutade tvåa i gruppen, vilket gav oss en slutspelsplats. Tyvärr så förlorade vi kvartsfinalen och det roliga var slut för våran del klockan 04:30 på söndag morgon. Men det var en riktigt rolig turnering som jag hoppas kommer att återkomma.

Men värst vilken träningsvärk man fick efter så många matcher och alla start och stopp som blir på innebandy, är inte riktigt van det som skidåkare/löpare. Tror nästan hela laget hade känslan av att vi blivit överkörda av ett tåg så fort man skulle göra minsta rörelse under söndagen.

Nu ska jag återkomma till dagen som inte har innehållit så mycket mer än att packa under förmiddagen och sedan av resa under eftermiddagen. Så någon träning har det inte blivit i kylan. Men imorgon blir det väl till att ut på spåren som man har lagt ner ett antal timmar i. Hoppas bara att det blir lite varmare inför helgen. Prognosen visar på -30 till -35 under kommande dagar. Är det så kallt i helgen blir det inställda tävlingar.



Skidstadion i Åsarna


Det ser ut som att kylan kommer hålla i sig under helgen


Gott nytt år!

Nu har det inte blivit nå bloggande på några dagar. Men det är så svårt att veta vad man ska skriva om när man inte har träningen och skriva om. Men från och med imorgon är jag tillbaka i träning.

Dom här senaste dagarna har varit riktiga slappdagar, sovmorgon och tv-tittade. Tur det är skidor på tv nu och sen har jag följt JVM i hockey.

Imorgon blir det innebandyturneringen Nattbollen hemma i Hällefors. Kommer nog bli riktigt kul tror jag, även om vi troligen inte kommer att ha med segern och göra. Vi har dragit ihop ett gäng med gamla löparklubbare, så springa de kommer vi orka. Men frågan är bara om vi får med oss bollen? ;)






RSS 2.0