Snart slut

Får bli en summering av kryssningen en annan dag, men kan kortfattat säga att det var grymt kul!

Idag var jag tillbaka i vardagen med ett förmiddagsskift på bruket, näst sista skiftet innan jag slutar. Med andra ord så gör jag mitt sista skift på Ovako för den här gången imorgon. Helt klart känns det lite vemodigt, trivs med jobbet och med arbetskamraterna. Men jag vet ju vad som väntar istället och det tror jag på, det kan bli hur grymt som helst. :)

På tal om vad som väntar. Köpte mig ett barbord med två stolar idag av grannarna som hade loppis i garaget. Kan vara kanon att ha i köket om det är ett litet kök i lägenheten som jag inte hittat än. Så det får bli tillfälligt boende till en början på nya stället.

Åka båt! Har checkat in nu och vänta...

Åka båt! Har checkat in nu och väntar på att få gå ombord. Snart är det dags för årets kryssning:) Återkommer med ett längre inlägg om kryssningen när jag kommit hem...


Inrutade dagar

Äta, jobba, sova, så kan man summera mina dagar sedan helgen och mitt senaste blogginlägg. Har inte hunnit med så mycket annat de här senaste dagarna.

Men imorgon är det dags för annat än jobb, då är det LIF-kryssningen som gäller! Då ska vi, bröder och systrar i Leksandsfamiljen ut och åka båt! :)

Kollade på dt.se under dagen och läste bland annat om Vasastafetten och kollade på bilder från tävling. Plötsligt dök det upp en bild på min omtalade växling i Mångsbodarna. Hur lyckas man hinna att få med det hela på bild är min fundering. Här nedan är bilden med tillhörande bildtext och bilden är från dt.se.

Frida Persson i Älvdalens skidor upplever en ovanlig variant av växling när Hällefors Thobias Berggren voltar över växlingszonen.  Foto: Nisse Schmidt

Mellansverige

Provade som sagt att sms-blogga i fredags uppe ifrån Sälen, vilket verkade funka skapligt iallafall.

För att summera fredagen med ett ord kan jag skriva förberedelser, både på hemmaplan och i Sälen inför stafetten. Så mycket mer finns det väl inte att ta upp om fredagens aktiviteter.

Lördagen finns det då destomer att skriva om.

Klockan ringde vid 6-tiden och dagen inleddes med en rejäl frukost och packning av kläder i olika väskor som skulle vara i olika bilar. Det är inte bara det där med bilar under stafetten då det krävs ett ordentligt körschema för att det ska funka på ett vettigt sätt.

Dagen till ära hade jag fått sträcka 2 då vi hade sjukdom i laget, skulle ha sträcka 1 enligt den första laguppställningen. Men nu fick jag ta stafettens nästlängsta sträcka på 14,6 km, en riktig grissträcka, med mycket stig och myr. Även om inte tiden blev riktigt det jag hade hoppats på så lyckades jag tydligen med dagens snabbaste växling. Flög nämligen över växlingsstaketet i Mångsbodarna efter att jag lämnat över chipet. Fråga mig inte hur det gick till, för det vet jag inte själv!

Tyvärr kunde jag inte närvara hela stafetten då det var även andra saker inplanerade under dagen, Superstars årsstämma och dala-derby. Men tydligen slutade vi på en 10:de plats i klassen och tiden stannade på straxt över 6 timmar...

Alltså avslutades min dag i hockeyns tecken, även om det blev en tung förlust så var det kul att vara tillbaka och träffa allt folk som man inte sett sen i mitten på april.

Trots allt resande de senaste dagarna så bar det iväg på en tripp även imorse vid klockan 6, nu mot Vingåker på folkracetävling. Så det har varit mycket sport den här helgen, löpning, hockey och folkrace. Det blev en händelserik dag på banan som slutade med att vi hamnade på akuten i Katrineholm. Men det gick bra som det verkar och tro det eller ej, men det var inte jag som hade skadat mig den här gången.

Så efter en tuff helg med tidiga mornar ska det bli skönt att ta kvällen nu och sova ut i morgon förmiddag... Sen blir det tre lugna dagar på hemmaplan och sen bär det av på nya äventyr :)


Provar att blogga via sms nu. Under dage...

Provar att blogga via sms nu. Under dagen har det varit fullt upp och jag hann inte blogga innan det bar iväg upp till Sälen. Men nu är vi har och allt är klart inför imorgon. Har kommit en liten ljusning vad det gäller lägenhet inför flytten under kvällen:) Mer om helgens äventyr kommer imorgon då jag har tillgång till en dator igen...


Drar ihop sig

Sista arbetsdagen den här veckan, riktigt skönt med helg nu. Kände imorse när klockan ringde att det var tungt, riktigt tungt, att gå upp. Så imorgon kommer en välbehövlig sovmorgon. Vilket det ser ut att bli dåligt med under resten av helgen.

Dagens träningspass bestod av en lätt jogg på 40 minuter och streching, ett återhämtningspass.

Imorgon eftermiddag drar vi i klubben upp till Kläppen inför Vasastafetten på lördag. Under dagen fick vi ett sjukdomsfall i laget och det blev lite ändringar, så jag får gå upp och ta en längre sträcka. Innan vi åker så ska det packas, handlas mat och fixas med ytterligare lite saker. Alltså är det fullrulle som gäller från det att jag vaknat.

Hann även med en fika under eftermiddagen, mellan jobb och träning. Har blivit en heldel fika nu den senaste veckan. Men det gör inget, jag gör nog över med det på träningen och behöver inte oroa mig för några icke välkomna kilon.

Final countdown!

Upptagen

Egentligen skulle jag ha tagit helg idag när jag slutade jobbet. Men nu är det så att jag inte följer mitt schema den här veckan, så det blir ett skift till imorgon innan jag får ta helgen. Ska nämligen vara ledig några skift då det är dags att åka båt, så måste få lite komp som jag kan utnyttja då.

På tal om båt, jag och kusin drog upp till Norrälgen och mormors stuga under eftermiddagen för att ta upp båten. Blir inget mer fiske där uppe den här sommaren då både jag och han lämnar byn ganska snart.

Håller på att letar lägenhet inför flytten, då det är dags att flytta igen, vilket verkar vara ganska svårt. Kan erkänna att jag inte packat upp speciellt mycket av mina saker sen jag flyttade senast, för några månader sedan. Bara att plocka fram kartongerna när det blir dags. Om jag får tag på en lägenhet, måste jaga ordentligt nu, tur jag har en back-up! :)

Ingen träning idag då benen skrek efter vila, vilket kanske kan vara klokt efter tre dagar med intervaller. Men imorgon blir det finslipning på formen inför helgen. Én helg som ser ut att kunna bli hur bra som helst med allt som ska göras.

Full fart mot helgen!

Repris

Ännu en arbetsdag och ett tungt förmiddagsskift stod för inledningen på dagen. Det var riktigt tungt att ta sig upp imorse och jag piggnade aldrig till ordentligt under skiftet heller tyckte jag. Men det var bara bita ihop och jobba på. På tal om jobba på, ibland kan man allt undra hur folk får tiden att gå...

Så när klockan hade passerat 14 och duschen var avklarad drog jag mig hemöver då jag kände mig trötter. Slog igen ganska snabbt när jag hade lagt mig i sängen, skönt att ta en powernap på eftermiddagen. Efter min lilla tupplur var det dags att uträtta lite ärenden, vilket gick rätt snabbt. Svängde in hos Linus & Carola där det skruvades folkracebil och bjöds på kaffe och prat om både det ena och det andra. Kan det bli en comeback trots allt? :)

Fick bli en snabbfika för sen var det dags för träning med klubben. Hade tänkt mig ett lättare pass idag efter gårdagens intervaller. Blev det som jag hade tänkt mig? Nej precis, det blev intervaller idag igen. Körde 10 stycken intervaller som tog mellan 1:26-1:46, beroende på åt vilket håll man sprang och hur mycket ilskspringande det var. Måste jag säga att sista gick fortast?

Får se vad kvällen har att erbjuda. 1+1 kvar nu...

Arbett´ & intervalls

Nu var dom här, dom jobbiga förmiddagsskiften, är inte människa förens klockan börjar närma sig 10. Kan det verkligen vara hälsosamt att klockan ska ringa 04:50 om mornarna? Snacka om att sängen känns mer rätt den tiden på dygnet än att gå upp och dra till jobbet. Men fördelen, den enda fördelen, med förmiddagarna är att man slutar i skaplig tid och får med mycket av dagen.

Efter arbetsdagen var det bara att bege sig till frissan. Var så trött på mitt hår nu, var för långt för att göra något enkelt med det. Så det har blivit ett antal kepsdagar nu den senaste tiden. Men nu ska det vara slut på dom för en tid framöver... När jag var nyfrisserad drog jag ner till Grythyttan och det blev en fika på kringlan igen, skolbröden är grymma!

Kvällen har bestått av träning, löpintervaller 10*2min. De fem första gick lätt och kändes skapligt lätt och bra. Kunde trycka på där det behövdes efter att jag hade släppt lucka på stigarna för att se var jag satte fötterna, vill inte ställa till det inför helgen nu. Men sen, när det var dags för nummer 6 kände jag att det är visst lite jobbigt att springa. Då var det bara att kriga på, även om det gick tungt. Nummer 8 blev upp på Kullberget och då var benen tunga! Men trots det så kunde jag trycka på lite när det planade ut. Vilket är lovande inför helgen då det kan behövas tryckas på.

På tal om helgen, en helg som ser ut att innehålla en heldel olika äventyr. Ser ut att kunna bli en riktigt bra helg!

Back on blogg

Nu får det bli ett nytt försök med bloggen efter en långtids frånvaro beroende på vissa saker. Det har hunnit hända en hel del sedan jag bloggade senast. Men vad behöver jag inte gå in på.

Så det får bli en resume av helgen i det här inlägget innan jag i fortsättningen ska göra ett försök med att uppdatera varje dag. Har en del trevligheter på programmet framöver, så det ska nog gå bra.


Efter att ha jobbat till kl. 04:00 på fredag morgon så sov jag fram till 13 tiden. Trots att halva dagen hade gått så är det skönt att va ledig istället för att jobba mellan 14-22 som det var tänkt. När jag hade gjort mig iordning efter jag tillslut kommit ur sängen blev det en tur till Grythyttan och en fika på Guldkringlan med trevligt sällskap och vi pratade om det mesta. Efter några timmar i Grythyttan drog jag hem och gjorde mig iordning för kvällen. En kväll som bestod av mat på Mexicano och ytterligare lite prat i utökat sällskap...

Lördagen inleddes med en tripp till Gelleråsen och helgens STCC-tävlingar. Där bjöds det på både bra och lite tråkig racing, mycket följa-John ibland, kändisar, gamla skidkonkurrenter och snygga brudar. Några av kändisarna var bröderna Sedin som gjorde ett besök hos Team Biogas. Kvällen avslutades återigen med att äta ute, den här gången var det kinamat i Filipstad som stod på menyn. Självklart med bra sällskap!





Då var det dags att summera dagen. Vad har jag gjort idag då? Jo jag har varit ute och tränat, det fick bli några löpintervaller för att känna på kroppen efter halsontet jag har dragits med i några dagar. Kan väl inte påstå att jag är allt för lätt och pigg i kroppen. Men ett rejält intervallpass imorgon och så något mer fartpass på onsdag så är jag nog tillbaka skapligt. Efter träningspasset fick det bli en snabbdusch och sen vidare ner till Loka Brunn på en klassiskmassage i 50 minuter. Riktigt skönt med massage, borde man gå på oftare. Tack E för att du fixade en tid idag :)

Godnatt på er!


RSS 2.0