Pilgrimsloppet

Idag var det dags för det årliga Pilgrimsloppet. Tror jag har åkt det 7 gånger nu. I år var det betydligt bättre väder och spår, solen visade sig ibland och spåren var grovkorniga. Förra året blåste det nästan snöstorm och stavfäste, det fick man leta efter.

Jag övervägde att köra ovallat, men 20 minuter innan start började spåren bli blöta, så det fick bli de klassiskaskidorna. Vi var en grupp på 5 åkare som gick lös direkt efter start. Vid ca 10 km släppte en och vi var 4 st kvar i täten. Men straxt efter det så gjorde Niklas, som körde ovallat, ett ryck och Petter Myhlback var den enda som orkade följa i stakningen. Men efter kanske 3-4 km så var jag och Daniel ikapp igen. Men med 10 km kvar kom nästa ryck och vi blev avhängda igen. Så det var Petter och Niklas som skulle göra upp om segern. Den knep Petter. Jag och Daniel tampades och med 3 km kvar fick jag släppa uppför, men med 1 km kvar var jag ikapp igen. Men i sista backen fick jag släppa återigen. Så det blev en 4:e plats för min del, samma som för 2 år sedan.

Men idag fungerade kroppen betydligt bättre än på 5-milen för 1½ vecka sen. Så får se om det blir nå Bruks, har inget boende för tillfället.

En del att göra

Nu har det blivit dåligt med uppdateringar i slutet av veckan. Men har inte haft tid med bloggandet då det varit massa annat på agendan. I torsdags var det lab på högskolan och hockey på kvällen i Leksand. Under fredagen var det skola först och sen träning. På kvällen blev det film med polarna.

Igår hade vi de gamlas dag på skolan, förutom det skulle jag fixa inför dagen.

Åkte upp till Lofsdalen idag med falimljen, ska bli skönt med en vecka i fjällen :)

Glassigt

Riktigt fint väder på träningen idag. Men spåret var bara pistat till Eldris idag, verkar som att de har blivit lite lata nu på våren. Så efter Eldris drog vi ut i skogen och testade skaren med klassiskaskidor. Bar bättre än väntat, även om stavarna ständigt sjönk närmare en meter. Hoppas på grym skare efter helgen :) Så efter någon timme drog vi tillbaka mot Hemus. När vi kom tillbaka var det 30 min kvar till bussen skulle gå hem. Så vi körde lite olika stafetter med en skida o stakning baklänges m.m.

Under eftermiddagen har jag pluggat byggteknik och sen kikat på hockey. Imorgon blir det lab i Borlänge och hockey i Leksand.

Krossa AIK

RSS 2.0