Moraspelen

Efter 1½ veckas sjukdom är jag nu tillbaka på tävlingsbanan. Så idag var det dags för Moraspelen.

Planen var att springa 800m och försöka slå pers och därmed tiden från förra året. Sen om benen eller speciellt vaderna inte gjorde allt för ont skulle jag försöka mig på att dubblera och springa 3000m också.

800 metersloppet gick som planerat och jag slog pers och vann klassen och heatet på tiden 2.11.92, med en hel del mjölksyra i både ben och armar de sista 200. Men efter loppet hade jag rätt så ont i vaderna när jag skulle jogga ner. Så var skeptisk till att anmäla mig på 3000m. Men jag gick upp på läktaren och la mig för att vila med 2 timmar kvar till start och hoppas på att det skulle gå över. Så när det var 1 timme kvar var jag tvungen och ta ett beslut om jag skulle anmäla mig eller inte, jag tog och anmälde mig. Sen var det bara till o vila lite till innan det var dags att börja uppvärmingen som jag var rätt loj på. Hade lite svårt att tända till innan, men när det väl var dags för start så hade hornen växt ut. Loppet gick bra i 2300m men med 700 kvar fick jag lov att släppa ryggen på ledaren i heatet, så jag tog mig i mål på en andraplats i heatet men seger i klassen på tiden 9.59.11.
Var kanske inte optimalt att dubblera om man ska sätta bra tider, men nu fick det bli bra och hårt träning inför Lidingöloppet. Men får väl se hur bra vaderna kommer att må imorgon efter 3800m på bana i spikskor.

RSS 2.0