Krokbornsjoggen

Vad gör man en fredagkväll i Hällefors under sommaren när det är fint väder? Jo man samlar ett gäng idioter och kör en löpartävling. Så idag var det dags för den årliga Krokbornsjoggen. Vädret var varmt, men det upplevde jag inte som någonting som påverkade mig. Kände mig inte speciellt taggad för tävling idag, men när jag började värma upp kändes det rätt bra ändå.

Loppet gick väl ganska okej, förutom att min mage ville vara med och lägga sig i igen. Jag blir trött på att jag inte ska få till ett lopp utan att den ska plåga mig. Men bara den är som den ska till Vasastafetten så är jag nöjd. Första kilometern gick några sekunder snabbare än vad jag hade tänkt mig, men höll ihop det bra fram till 3 km där magen började krampa. Sen var det bara att försöka hänga med och kriga om 2:a platsen jag hade haft fram till dess, med Anders Lindberg hack i häl. Men när vi hade sprungit 3,5 km gick han om och drog ifrån inne på stigen, orienterare som han är. Men med 500 m kvar kände jag att jag kanske skulle kunna ta han. Men ack så fel jag hade, han lyckades hålla undan in i mål och jag slutade på en 3:e plats på tiden 17:41 på den 5 km långa banan. Vann gjorde Peter Wiker på tiden 16:44. Så idag bröt jag sviten jag och Peter har haft under säsongen, när han vinner blir jag 5:a... Tack för en god kamp och grattis till 2:a platsen Anders. Men nästa gång, då jävlar! ;)

Borejoggen

Här kommer det en kort rapport från dagens tävling i Torsby.

Kände mig seg i benen och stel i vaderna från onsdagens DM-tävling i Karlskoga. Men jag värmde upp som vanligt och försökte hålla mig borta från asfalten och springa på gräset där det var möjligt i början av uppvärmingen. Allt för att spara på benen. Med cirka kvarten kvar till start drog jag av en intervall, sen var det bara att byta till tävlingsskorna och på med linnet.

Det var väldigt trångt i starten men jag klarade mig från någon vurpa och slapp de värsta knuffarna. När vi sprang av bron efter 200 meter fick jag ont i magen. Det skulle visa sig att jag skulle få dras med det hela loppet. Det gick inte speciellt fort på första kilometern, har inte koll på någon tid men känslan var så. Sen började plockningen av placeringar för min del. Sprang om några av mina konkurrenter från skidspåret under nästa kilometer. Sen tog jag in på de framför när det blev utförslöpning, tog det medvetet lite lugnt uppför under loppet. Så när vi kom till Kyrkbacken så släppte jag de jag sprungit med för att ha krafter kvar till de sista 3 kilometrarna. Vilket visade sig vara ett vinnande koncept. För i sista långa utförsbacken var jag både ikapp och förbi de jag hade haft följe med fram till Kyrkan. Men när jag kom i mål var jag riktigt nära att spy, men det fanns inget att få upp. Så tog ut mig gjorde jag nog ändå, trots magont och ömmande vader. Klockan stannade på 31:42 och var ett nytt pers för min del, det gamla led 31:56 och var från 2007.



Datorhaveri

Efter några veckor utan dator är det nu dags att uppdatera bloggen igen. Det har hunnits med en hel del sen jag uppdaterade, det har varit skolavslutning, anställningsintervju och hemflytt under sommaren. Idag var jag till Karlskoga och sprang DM 5000 m på bana. Arrangemanget var väl inte det bästa jag varit på. Vi fick nummerlapparna 5 minuter innan utsatt starttid och först 25 minuter efter den utsatta tiden kom vi iväg. Jag hade sagt att jag skulle springa på 17:30 och lyckades nästan pricka den tiden. Min tid för dagen blev 17:31, inte så illa gissat... Med den tiden tog jag mig in på klubbens 10-bästa lista genom tiderna på 5000 m.

Kolla in klubbens hemsida för ett kort repotage från tävlingen:

http://hellefors.se/forening/hlk/

RSS 2.0