Träningstävling

Idag var det dags för tävlingspremiär för min del då jag missade både Dalapremiären och tävlingarna i Bruksvallarna p.g.a sjukdom. Resultatet och känskan var ingenting att skriva hem om kan jag säga. Men efter 2 veckors sjukdom och att det här var första riktiga fartpasset på 3,5 vecka så ska väl inte formen vara bra. Klarade iallafall av att köra ur mig så pass att jag fick stanna och spy 3 gånger under sista varvet av 5 på den 15 km långa banan. Var ett riktigt starkt startfält med Rickard Andreasson i spets som åkte världscupen i Gällivare förra helgen och var med på pallen i stafetten.
Föret idag var nysnö och det vräkte ner snö helatiden under loppet. Det var mycket folk i Grönklitt plus att pistmaskinen var ute och snurrade under hela racet så man fick leta lite luckor ibland.
Men nu är det skönt att vara igång igen och träna på bra inför Idre/Särna nästa helg. Då jag förhoppningsvis ska åka bättre och hoppas på att jag får de svar jag vill ha inför Intersport Cup i Skellefteå.

Idag har vi även fått snö i Mora, så nu ser det ut som att det vita guldet kommer ligga kvar om man tittar på väderprognoserna, och mer ska det komma på tisdag.

Dagens resultat:

15 km F
314 Rikard Andreasson 00:38:45
312 Lars Suther 00:39:35
311 Joakim Engström 00:39:42
313 Niklas Karlsson 00:40:18
310 Partrik Karlsson 00:41:31
308 Robin Eriksson 00:42:27
309 Olle Sjöström 00:43:00
306 Erik Johansson 00:43:56
315 Thobias Berggren 00:45:22
307 Edvin Lindmark 00:45:23
305 Samuel Larsson 00:47:57
301 Gustav Eklöv 00:48:58
303 Rikard Börjesson 00:49:00
302 Jesper Brofjärd 00:53:10
300 Daniel Hultman 01:00:44

304 Markus Johansson Bröt

10 km F
318 Susanne Nyström 00:26:28
317 Anna-Karin Strömstedt 00:26:58
319 Maria Rydqvist (Klassiskt) 00:29:28
320 Anna Nordgren 00:30:49 316
Maria Malmin 00:32:02

Tack Buckas för ett bra genomförande av tävlingen!

Snöslask

Tog mig en sovmorgon idag istället för att gå upp vid 7 tiden som det var tänkt. Skönt att sova ut någon dag i veckan, imorgon är det träningstävling så då blir det ingen sovmorgon.

Annars har dagen spenderats åt skidåkning, både min och andras. Kollade på WC sprinten från Kuusamo, kul att Lina tog en pallplats och att Jesper åkte respektlöst och imponerade. Sen var det dags för mig att krypa i träningskläderna och åka upp till Grönklitt för lite skidåkning i snöovädret. Blåste en heldel där uppe, men nu blir nog spåren riktigt bra om det snöar hela natten och imorgon till eftermiddagen som det visar på vädret. Men här i Mora är det mest regn som kommer ner från det blå, så här har vi just nu slask.

Efter träningen vallade jag upp skidorna inför morgondagens tävling i Grönklitt, 16 km Fristil. Ska prova ett par av de skidor som jag köpte av Martin Larsson för några veckor sen. Hoppas på att de kan gå riktigt bra.

Nu blir det sova och ladda inför racet!

Daladerby

Imorse när klockan ringde var jag ordentligt trött, blev lite sent igår när jag satt upp och pluggade. Så blev 5 minuter sen till skolan, men det gjorde varken till eller ifrån. Hade jobba med kroppen hela dagen fram till 13:40, men gjorde inte så mycket idag då vi skulle avsluta det vi höll på med. Sista gången idag efter som tävlingssäsongen drar igång på allvar nu så går fredagarna till resor och skidpreparering. Så när säsongen är slut drar det igång igen, skönt iallafall att vara ledig på fredagar nu under hela vintern.
Det har inte blivit någon träning idag då jag hade planerat vilodag vilket satt fint.

När jag kom hem mötte jag en moring i trappen som jag slängde en gliring till. Det ledde till en lång diskussion om Leksand, mora och hockey i allmänhet men även en del om Dalarna i övrigt. Stackarn var tydligen från Mariestad (men flyttat hit nyligen), vilket förvånar mig att mora har supportrar utanför en radie på 5 mil från mora.

Själv är jag inte på matchen i mora då det är bojkott från Superstars och Leksands sida. Så sitter hemma och följer matchen på tv medans många andra Leksingar har samlats i Ejendals Arena för att följa matchen därifrån och äta gott.

Nu är det snart dags för andra perioden så nu ska jag avrunda det här.

Friluftsdag

Idag hade vi friluftsdag på skolan. På förmiddagen hade jag valt innebandy som aktivitet. Vi var 11 st som spelade i 2 timmar med lite olika laguppställningar. Gick riktigt bra första 1½ timme iallafall, då satt bollen där den skulle allt som oftast. Lyckade även göra mitt snyggast mål under min tid på skolan också, gick nästan en gång till sen. Men då tog den på en sko och in istället;)
Sen var det lunch, men det serverades ingen lunch på skolan idag så det fick bli mat ute idag. Tog en ost och skinksallad på Pronto medans de andra käkade pizza.
Efter lunchen hade jag valt skidor, skulle köra intervaller var det tänkt. Men då jag är väldigt sliten i ljumskarna och de gör ont i stortsett hela tiden hoppade jag över det och åkte till simhallen istället. Men jag simmande inte många meter, det var inte tanken att jag skulle simma heller så. Badade bubbelpool, hoppade lite på svikten, åkte ruschkanan en gång och sen badade bubbelpool en gång till innan jag och Edvin drog hem igen. Bubbelpoolen satt riktigt fint kan jag meddela.

Under eftermiddagen och kvällen har jag pluggat, men nu är jag helt klar med den uppgiften vilket känns skönt. Nu är det bara att ta tag i nästa marknadsföringsuppgift som har kommit ut nu fick jag se idag.

Nej nu blir det sova! Godnatt på er!

Vattenfestivalen

Åter en förmiddag uppe i Grönklitt idag. Nu börjar pulsen ligga på normal nivå igen efter sjukdomen, så imorgon blir det intervaller eller något fartliknande pass. Idag var det klassikst som gällde med inslag av balans, tajming och teknik, sen blev det lugn distans på vägarna. Tyvärr verkar personalen i Grönklitt inte ha en fungerande termometer, för när vi kom upp och skulle värma upp inför övningarna, stod en av snökanonerna och gick. Men det blev ingen snö, utan det var för stunden en vattenkanon, så kan nog bli ganska isigt där framöver. Men sen sjönk temperaturen igen och det föll snö istället för vatten. Passet gick bra och det känns bättre och bättre, men nu är jag trött i ljumskarna och har en liten känning i framför allt höger ljumske:/

Eftermiddagen har jag pluggat och inte gjort så mycket mer innan det bar iväg till Leksand på hockey. Seger med 4-2 idag!:)

Back on track

Nu så var man tillbaka på banan igen, fast formen är ju inte riktigt vad den kan vara. Men är väl inget annat att vänta efter 2 veckors förkylning. Den här veckan är det återhämtningsvecka, men för min del blir det uppstartsvecka. Idag var vi uppe i Grönklitt och körde ett skatepass med snabbhet, reaktion och teknikinnehåll. Körde starter med lite tekniskainslag och ur de racen gick jag som obesegrad vilket kändes skönt. Så tydligen har man inte tappat allt när de andra har kunnat träna på. Sen så körde vi lite längre övningar, men då var det individuell start, då kändes det att man inte har formen. Pulsen fick jag upp iallafall, men att få ner pulsen var det lite värre.

Avslutade med 40 minuters lugn åkning och då gällde det att tänka på tekniken. Den tycker jag sitter vilket är skönt. Är bara smådetaljer som kanske ska justeras.


Pallen

Hade satt klockan på 10:15 idag så jag skulle vara vaken till WC-stafetterna i Gällivare. Efter gårdagens imponerande insatser av Kalla, Haag, Hellner och Olsson och inte fullt så imonerande resultat av övriga svenskaåkare var det svårt att säga vad som skulle hända under dagens stafetter.
Men liggandes i sängen fick man se damerna ta sig upp på pallen med en Kalla i kalas form. Efter en inte så lovande start på första sträckan med Jenny Hansson körde Britta, Anna och Charlotte väldigt bra och säkrade en 3:e plats.
Sen var det dags för ett försvagat herrlag enligt experterna då Mathias fått kasta in handduken i morse efter att ha haft hög vilopuls. Men jag är tveksam till att det var en försämring med tanke på Mathias form. Hela herrlaget gjorde en stark stafett med de svaga korten Daniel Rickardsson och Lille-Skutt (Rickard Andreasson) i laget.
Så nu ser det ljust ut i Svensklängdskidåkning och man kan inte annat än att bli inspirerad själv. Nu vill jag vara tillbaka på banan och få tävla.

Själv har jag inte gjort mycket efter urladdningen framför tvn idag, har varit en hård helg som skidåkare. Har pluggat lite ledaskap/coaching som jag får ta tag i mer imorgon. Som vanligt på söndagar kika jag på Sportspegeln och nu är det Wallander.

Imponerande!

Kan inte annat än att imponeras av Kalla som slaktade konkurenterna och Heller som tog ut sig så att han knappt visste vad han heter ett tag. Klart att Kalla skulle kunna vinna om det var hennes dag, men att det skulle bli med en marginal på nästan 25 sekunder var inte väntat.

Sen när det var dags för herrarna, top 10 för Hellner och Olsson skulle vara ett mycket bra resultat. Så går Hellner och vinner! Vilken skalle han måste ha som klarar av att ta ut sig så mycket som han gjorde. Gillar svaret skarpt på frågan, Hur känns det? "Underbart och förjävligt" Läste på Anna Haag´s hemsida att Hellner hade sagt igår på presskonferancen att han hade laddat för just den här tävlingen i 2 år. Imponerande!

När tog Sverige en dubbelseger i världscupen på distans? Riktigt bra premiär idag:) Utan en nyopererad Anders Södergren i sitt livsform. Krya på dig Anders!

Själv kändes det inte imponerande när jag körde första skidpasset efter 14 dagars sjukdom (körde lättare styrka i torsdags). Var upp till Grönklitt och skejtade i en timme, börjar lugnt nu efter sjukveckorna. Får se om/vad det blir för träning imorgon. Ska iallafall ta sovmorgon och börja dagen med stafetterna från Gällivare framför tvn. Sen kanske det blir skidor, hörde även någonting om innebandy imorgon, så kan bli det istället.

Update

Blev inget bloggande igår, hade annat att göra så. Hände inte så mycket igår mer än att Albin kom ner under kvällen från Östersund och sov här. Han har steg 3 utbildning i helgen men hade inget boende till idag, de fick det vid 12 tiden idag. Vi käka o sen var vi iväg och körde torsdagsstyrkan på skolan. Första passet för mig på nästan 2 veckor. Inte helt återställd än men tog det lugnt.

Idag har det varit jobba med kroppen och då har jag fixat med handtag till bastudörren som skulle limmas, det var bara det att limmet hade en torktid på 5 timmar eller något liknande. Så fick ta tag i och figursåga en list efter väggen som består att timmerstockar. Väldigt intressant att få till det så den förhoppningsvis stämmer överens med väggen, har inte kollat det än.
Sen var jag och Edvin och köpte rep på Mora Järn också, men Edvin satte upp det runt takåsen i bastun när jag figursågade listen i bandsågen. Så har inte sett om det blev bra.

Kom hem rund 16 tiden från skolan och efter det var jag ut på stan en sväng och nu är det hockey som gäller, Växjö-Leksand. Sista peridoen börjar nu så postar jag det här.

Siljans södra strand

Ikväll är det hockey som gäller, Leksand vs. Västerås. Så snart drar jag iväg söderut, till rätt sida siljan och ifrån fiendeland.
Idag har jag fixat lite till med hemsida samt att nu har jag fått mailen att funka helt också, så nu kan jag även skicka mail och inte bara ta emot. Sen så var jag till skolan och skrev ut lite papper och lämnade träningsdagboken till Minatti, inte så mycket i den nu, sjuk, sjuk, sjuk... Men imorgon blir det träning har jag tänkt:)
Var till Edvin en sväng också, han log visst och sov. Men inte efter att jag ringt på dörren. Han hade försökt att sätta ihop sitt nyinköpta takräcke, men det såg inte ut som att det hade gått nå vidare. Så hjälpte han med de, så nu är det monterat och klart på bilen och takboxen sitter där den ska även den.
Nej nu är det hockey i Ejendals som gäller!


Siljans norra strand

Ligger nu i sängen och tittar på hockey, Almtuna-Björklöven. Nu avgjorde Löven i sudden... Idag åkte jag upp tillbaka till Mora efter lite drygt en vecka på hemmaplan. Är inte riktigt frisk än, men det blir bättre för varje dag och jag har fått order av herr Minatti att verkligen ta det lugnt och inte börja träna förtidigt. När jag kom upp till Mora under eftermiddagen var jag direkt till skolan och lämnade av både skidor och stavar på skolan. Min jacka från Österrike hade också kommit, så nu har nästan allt kommit på beställningen.
Kvällen har varit lugn med hockeytittande och hemsidebygge. Känns som att den kan komma upp innan jul, fattas lite bilder och några sponsorloggor just nu innan jag kan göra hela stommen.
Nu ska jag ta mig lite kvällsfika innan sporten och sen blir det nog sova...

Sovmorgon

Värst vad skönt det är med sovmorgon, har skämt bort mig själv nu under den här veckan hemma. Kommer nog bli lite kämpigt att kravla sig upp ur sängen vid 7 tiden sen när man har frisknat till och kan träna ordentligt igen. Nu när man är sjuk vet man inte riktigt vad man ska fylla dagarna med, så då är sovmorgon en bra start iallafall.
När jag väl kommit ur sängen vid 11 tiden och satt och käkade frukost knackade det på dörren. Då var det de där parasiterna från jehovas vittnen som stod på andra sidan och direkt började en tant som var importerad från vårat västra grannland att tugga och ställa frågor om livets mening o grejer. Ni kan knacka hur mycket dörr ni vill, bara ni inte stör mig.
Efter jag käkat var jag ner till mammasjobb med lite skidor som vi hade gjort iordning för vintern åt några arbetskamrater till henne. Sen drog jag ut till Jonte i Sikfors, vi åkte och kollade på hans stuga som han har köpt som senare ska bli ett hus.
Kvällen har varit lugn med slappande framför tvn med färjan, fotbollsgalan, hockeykväll och sportnytt.
Imorgon drar det av upp tillbaka till Mora så ska packa lite nu och resten imorgon förmiddag. Men det blir ingen träning imorgon heller, kanske på onsdag. Hoppas!

Helgen

Igår var vi iväg till Kolbäck, mellan Västerås och Köping. Skulle uppvakta Simon på studenten, bättre sent än aldrig. Var aldrig upp på studenten då jag var nyopererad och sen har bara tiden sprungit iväg, så passade på nu när jag kom hem lite oplanerat. Där fick vi god mat och fika, så även en rundvandring i det hus Simon har tagit över nu. Ett storthus som kan bli riktigt fint efter den planerade renoveringen.
När vi kom hem därifrån tog jag mig ett bad och när jag badat färdigt och var inne på rummet för att dra på mig kläder blev det en dyngsmäll ute. Stod om det på na.se att den hade hörts inom 1 milsradie från Hällefors, men ingen vet vad det var som small. Så när jag hade badat och gjort mig klar stod maten på bortet och det blev en hemma kväll med mamma och pappa med mat, fika och tv-tittande.
Imorse gick jag upp för att kolla på inofficiella Formel 3 VM vid 8:15. Men redan på första varvet sladdade Marcus Ericsson in i muren och fick bryta. Så jag gick upp och la mig igen, sov till kl 12, så var nog bra att jag somnade om. Behöver nog en del sömn nu när jag är förkyld, hoppas bara att skiten släpper snart. Nu har det suttit i över en vecka men det är först nu i helgen det brytit ut på riktigt. Förut var jag hängig, hade ont i huvudet och feber någon dag. Efter att jag hade stoppat i mig lite frukost så följde jag tävlingarna från Bruksvallarna, som jag egentligen också skulle köra. Men nu blev det ju som sagt inget läger för mig i Bruks, synd. Får bli tävlingspremiär i Idre i december istället. Det var mång överraskningar i Bruks kan man lungt påstå, både uppe och lite längre ner i resultatlistorna. Måste gratulera Rikard Andreasson till platsen i landslaget till nästa helgs världscup-premiär i Gällivare.
Eftermiddagen har jag ägnat åt studier, först gjorde jag klart uppgiften i Marknadsföring och skicka de in den. Hoppas jag har gjort rätt. Sen har jag kollat på en föreläsning i Ledarskap/coaching också. Efter sportspegeln har jag bara surfat lite spontant vid datorn.

Pissväder

Imorse var det tänkt att jag skulle åka rullskidor med Carola, men hon drog sig ur när det regnade så. Hon ville prova åka rullskidor innan hon ska köpa några om hon tycker att det inte är allt för farligt. Så när hon hade smsat var det bara att stänga av alarmet på mobilen och sova vidare. Sen när jag vaknat blev det en dusch och sen iväg och kolla blodtrycket, men det var som det skullle.
Efter jag ätit lunch satt jag mig vid datorn och fixade med hemsidan samt med mailen som inte riktigt vill fungera. Jag kan ta emot e-post men inte skicka, då kommer det upp ett felmeddelande. Sen drog jag mig bort till Linus och Carola där det bjöds på kaffe och bullar idag. Carola är riktigt vass på det där med och baka bullar medans Linus sköter kaffe-påfyllningen. När vi hade fikat åkte vi ner till Team Tvällhall med Anton, han skulle ner och hjälpa Mauno inför tävlingen i Malung imorgon då de ska dela bil. Så när vi lämnat Anton och Linus fått de grejer han behövde åkte vi hem och jag gick hem från Bokvägen.
Kvällen bjöd på hembakad pizza och efter pizzan blev det A-lags match på Hällevi. Efter hockeyn stannade jag ute en stund och träffade en del folk man inte ser så ofta när man inte bor på orten längre.

Hemsida

Idag kom de sista inloggningsuppgifterna för hemsidan och webbhotellet. Så nu är det bara att göra ett ryck så att hela sidan kommer upp snart. Har lagt upp en header så att det finns någonting uppe iallafall. Adressen som gäller är thobiasberggren.se :)
Annars har jag fixat lite skidor idag och sen pluggat en del marknadsföring. Sen har jag inte gjort så mycket mer idag. En riktigt slappdag idag alltså, men så blir det när man är sjuk och inte kan träna. Man får så mycket tid över som man inte riktigt vet vad man ska gör med. Eller rättare sagt, man tar sig inte riktigt för med någonting.

Marknadsföring

Idag tog jag tag i Marknadsföringen som började förra veckan. Känns redan som den här kursen kommer ta död på mig. Boken är på engelska och består av 816 sidor som ska vara lästa och klara straxt efter jul. Jag kommer nog få slita mitt hår nu, undra vad jag gett mig in på...
Sen efter lunchtajm drog jag ut en sväng och var bland annat ner till Bryggan en sväng och söla lite med fölk.
Kvällen har bestått av hockey, premiärmatchen i Malmö-arena mellan Malmö-Leksand. Tyvärr blev det förlust igen för Leksand. De verkar inte vara riktigt vakna när de kliver ut på isen utan det tar 10 minuter innan de vaknar. Men efter dessa 10 förödande minuter såg spelet ganska lovande ut faktiskt. Måste bara in med pucken i mål nu!

Cyklat

Under förmiddagen var jag ner till Herrgårn en sväng, sen bar det av vidare till S-bil för att betala jobbet han gjorde innan jag åkte upp till Mora under lovet. Efter det var jag ner till morsan på jobbet och sen drog jag hem för att käka.
Efter maten knallade jag bort till Linus och Carola, Carola har frågat om hon skulle kunna få låna ett par rullskidor förut, så nu ska hon få göra det. Blev en fika där med kaffe och pepparkakor. Sen drog Carola iväg och innan hon drog sa hon åt Linus att sy färdigt gardinerna, men det gillade han inte. Så han gick ut o knackade plåt på folkracebilen istället.
Kvällen har jag tillbringat i garaget och sporthallen. Har limat fast gummilisten i takboxen som ska täta locket, den hade släppt på ena sidan och var mest ivägen när de ska i och ur med både skidfodral och stavfodral. När det var fixat cyklade jag ner till sporthallen för att kika på innebandymatch, Silvergruvan mot Nora som slutade med seger 8-2. Får se om jag är frisk och kry kanske jag skulle vara med på träningen på torsdag igen...
Nej nu ska jag borsta gaddarna och sen slå ihop öga!

Quantum of Solace

Idag sov jag fram till 10 ungefär, men låg och trynade i kudden ett tag från det att jag vaknade tills jag orkade kasta benen över sängkanten. Efter frukosten gjorde jag inte många knop mer än tog mig en dusch innan lunchen och körde en tvättmaskin. Efter lunch tog jag tag i en kartong med grejer sen jag flyttade från Åsarna som jag inte hade koll på vad den innehöll. Det var mest tidningar i kartongen, Bilsport och Glid m.m., hittade även skolkataloger från gymnasiet. Vet inte vad jag har för skit i kroppen, för efter jag kollat igenom kartongen blev jag trött så la mig o vila lite...
Sen drog jag ut en sväng, skullle ner till kommun och herrgårn. På hemvägen åkte jag förbi hos Kjellberg som höll på och fixade med bilen, Saaben startade tidligen inte imorse. Han hade slut på stömmingen i batteriet, så han hade precis fåttt liv i den när jag kom. Så vi tog en sväng för att ladda batteriet och så va vi ner med en bil till Bryggeriet så Anna skulle ta sig hem efter skiftet. När jag kom hem var jag lika trött igen och la mig för o vila innan det skulle bli mattajm och sen bio med pappsen. Nya Bond, Quantum of Solace, var det som visades på bioduken i Hällefors idag. Det var lite väl mycket pangpang i filmen och förlite biljakter enligt mig.
Nu blir det hockeykväll och sportspegeln.

Bytardag

Idag blev det sovmorgon, den första på länge nu, gick upp vid 11 tiden. Sen efter en snabbfrukost bar det av upp till Hurtigtorpet där skidklubben skulle ha bytardag dagen till ära. Själv skulle jag försöka kränga ett par skatepjäxor, men de fick jag med mig hem tillbaka igen. Så är det någon som vill köpa ett par Salomon skatepjäxor i strl 44 o 2/3 kan ni höra av er.
När bytardagen var slut så blev det hem o käka för o sen vidare på nästa event. Farsan och morsan skulle iväg på filmvisning med filmer om Hällefors från 50- och 60-talet, så jag hakade på då jag inte hade någonting annat för mig under eftermiddagen. Där träffade jag min gamla Mulle-fröken Karin som hade hand om filmvisningen. Hon blev glad över att se mig och tyckte det var kul att träffas. Tur var att jag följe med på också, annars hade de inte löst problemet med att det var dåligt med ljud, så fick vara ljudtekniker för ett ögonblick.
Sen efter filmen blev det fika vilket aldrig sitter fel. Måste säga att Martin, Karins man, är en riktigt häftig gubbe. Han slängde ur sig några riktigt sköna komentarer till Karin under kvällen, och då ska det tilläggas att han är 87 år.
Karin talade om för Martin att jag var hennes lilla Mulle-unge. Då högg han direkt och sa till henne: Jaha, men han blev större än dig! Han menade att jag var aningen längre än henne.

Sen måste jag passa på att gratta pappa på farsdag också!

Feber

Det blev ingen tävlingspremiär för min del idag. När klockan ringde efter en dålig nattsömn så bestämde jag mig för att inte köra. Kände mig inte alls på hugget och var snorig med huvudvärk. Så ringde och avanmälde mig. Sen kollade jag om jag hade feber, kände som att jag eventuellt kunde ha det. Mycket riktigt så hade jag det.
Så nu kom svaret på varför jag varit seg hela veckan och det inte gått bra på träningarna.

Troligen är det väl en släng av influensan jag fått nu och det ser ut som att det inte blir något läger för mig i Bruksvallarna på måndag. Nu kikar jag på hockey, Karjala Cup. Men ska ta tag i och packa och diska för jag åker hem till Hällefors idag. Är ju ingen hit att sitta i Mora själv hela nästa vecka då alla andra drar på läger.

Blåsning

Imorse när jag vaknade kändes nacken lite bättre än när jag la mig igår. Men den känslan satt inte kvar speciellt länge, kände mig stelopererad när jag skulle iväg till skolan. Idag var det jobba med kroppen som gällde, men med tanke på min nackspärr så fick jag inte så mycket gjort. Tror inte att de andra gjorde så mycket heller idag vad det verkade. Först hjälpte jag Uffe med takboxen till bussen. Sen bar jag och Christian ner lite grejer i slöjden. Efter det så fick jag mig lite massage för nacken och ryggen av Christian. Hade en knut i ryggen som troligen har varit boven till nackspärren. Han masserade ut den och gick sedan upp till nacken där det gjorde riktigt ont när han masserade. Men under dagen har jag använt mig av Aloe Vera Rub, Zon och Voltaren T. Så efter lunch började jag känna att det släppte i nacken och har blivit bättre. Så jag hoppas jag inte har ont imorgon när jag vaknar.
Under eftermiddagen har jag vallat skidor fixat lite. Såg att det hade lossnat en insex-skruv på bindningen där man justerar motståndet. Så skulle åka upp till Mattsons Järn för att kika om de skulle ha någon. När jag ska åka ut från skolan har polisen blåskontroll precis i infarten till skolans parkering, så då fick jag göra ett utandningsprov. Sen efter att jag fixat skruven som jag blev sponsrad med så blev det lite badminton i gympahallen oxå med Johan, Tobias och Morgan.
Ikväll har jag slappat, diskat o kikat på tv. Titta även på ett Svensson Svensson avsnitt och måste avsluta med ett citat från Gustav Svensson.

"Titta! Titta, nu lägger dom sig ner för att skjuta igen. Det är en märklig idé de där, skjuta och åka skidor i samma sport. Det är ju som att spela flipper och äta kräftor samtidigt."

Nackspärr?

Kom till skolan lite sent idag, men inte för sent till samlingen. Men lite för sent för att hinna göra en ordentlig vallning. Så de var fram med den lila klistertuben o kladda på lite på skidorna. För idag var det klassiskdistans i Grönklitt, hade bra fäste iallafall. Avslutade passet med lite impulser på stadion som gick helt ok.
Så efter lunch blev det till o mätta lite skidor, har 4 par som är nyslipade och skall mättas. Gjorde iallafall klart ett par idag, gör några eller något imorgon också.
Kvällen har jag tillbringat i bastun med min onda nacke. Vet inte vad jag har gjort, men det har kommit krypande mer och mer under veckan. Bara hoppas på att det släpper tills på lördag då det ska bli åka av. Nu kan jag knappt röra på huvudet, så känner mig precis som när jag hade nackkragen förra sommaren efter kraschen på vattenskidorna eller vattenskidan var det.
Så nu konsumerar jag både alvedon och zon för att det förhoppningsvis ska bli bättre.

Sirap

Idag var det dubbelpass som gällde. Morgonen bestod av teknikträning på skateskidorna. Minatti har sin specialare vad det gäller övningar ibland.. Man känner sig mer eller mindre som en motionär på de flesta övningarna, igår skulle vi t.ex köra ett varv passgång. Vi avslutade passet med lugn distans och lite filmande, gjorde någon konstig rörelse med vänsterfoten som varken jag eller Christian sett tidigare. Men den är borta nu igen så:)
Eftermiddagen har varit lugn och stilla. Vilade när jag kom hem från skolan och sen drog jag ut på stan för o köpa nya sulor och lite mat.
Klockan 16 var det dags igen för ett träningspass uppe i Grönklitt. Nu var det intervaller mad IFK Mora som stod på programmet, återigen skate. Men var riktigt seg nu, vet inte vad det var. Men en misstanke är att jag har sovit för lite, blev sent i måndags då jag fixade inlämningsuppgiften. Det var som att jag hade sirap eller någonting annat trågflytande i systemet. Hängde med bra på halv fösta intervallen då jag tog starten och låg i täten fram till backen, sen var jag stumm. Efter det gick det inte åka och treansväxel kändes inte alls bra, hoppas segheten släpper till på lördag. Så nu gäller det att sova ikapp missad sömn.

Uppdatering

Nu har det varit dåligt med bloggande från min sida i några dagar. Jag har inte haft riktigt den tid som har behövts för att blogga, har haft fullt upp med massa annat under förra veckan och i början av den här.
Kan börja med att summera lovet som jag är tveksam till om jag kan kalla för lov. Hade mer att göra under lovet än vad jag har under en skolvecka. Det var fältstudier, skifte till vinterdäck o på med takboxen bland annat som skulle utföras utöver träningen.
Jag kom upp tillbaka till Mora i fredags, för då var det hockey i Leksand som gällde. Tyvärr blev det förlust mot Malmö. Resan upp gick fint över Borlänge där jag hämtade lite nya skidor. Föret skiftade mellan snöslask, riktig vinterväg och barmark under resan. I Borlänge och Furudal hade de närmare 1 dm med snö och här i Mora var det ingen snö alls.
Helgen har jag tillbringat uppe i Grönklitt där de har lagt ut snö på en 1 km slinga med konstsnö från förra säsongen. Skönt att vara på snö nu och hoppas att rullskidorna har gjort sitt för det här året.
Igår var det vilodag och studier som gällde, fältstudieuppgiften i Ledaskap & Coaching skulle vara klar igår så fick lägga ner de flesta av dagens timmar på den. Men nu är den ur världen:)
Idag var det återigen träning som gällde, skidor klassikt i Grönklitt. Nu har de fått ut lite mer snö. Så nu har de beslutat att det blir tävling på lördag. Så då blir det premiär båda för säsongen och som senior. Nu är det slut på leken!
Sen blev det styrketräning på eftermiddagen och ikväll har jag kikat på tv och en föreläsning i Marknadsföring som startade den här veckan. Så nu har jag två kurser på högskolan att fixa på sidan om träningen.
Nu ska jag kika på Robert Gustafssons senaste film Lösvikt:)

RSS 2.0