Helgen

Helgen spenderade jag i Mora vilket inte har hört till vanligheterna den senaste tiden. Annars har jag befunnit mig lite längre ner i landet på helgerna.

Under gårdagen så tog jag en tripp runt Siljan. Första stoppet blev i Leksand där det inhandlades lite grejer. Sen så åkte jag vidare till Rättvik där det har varit marknad den här helgen. Väl där införskaffade jag mig en dalahäst, dock ej en röd i trä utan en svart i keramik, och en plånbok. Så nu väntar jag på lönen så jag har någonting att stoppa i den. Träffade även kusin-vitamin i Rättvik. Så det blev alltså ingen träning för mig under gårdagen.

Idag blev det dock lite träning på gymmet, maxstyrka och uppvärming på spinninghojen. Annars så har jag tagit det ganska lugnt och kollat en hel del sport på tv. Först var det STCC, efter det blev det F1 och nu är det hockey-vm som gäller. Kul med Oliver Ekman-Larsson som blev bäste Tre Kronor-spelare i sin VM-debut!

Imorgon är det dags för jobb igen, men skönt med kortvecka. Så på onsdag drar jag till Hällefors är tanken.


Långbryggan i Rättvik


Läggmatch

Under förmiddagen var jag till Classgym och körde rehab-träning för ryggen. Jag inledde passet med 20 minuter löpning på bandet för att bli varm. Tydigare körde jag 10 minuter på crosstrainern, men det är helt klart roligare och springa. Sen så var det dags för mitt träningsschema med olika styrkeövningar för att stärka upp ryggen. Övningarna tar ca. 1 timme att köra, så efter hela passet stannade klockan på 1 timme och 20 minuter.

Efter lunch var det dags för nästa aktivitet på schemat, tennis i 1 timme. Men så dålig tennis som jag spelade idag tror jag aldrig att jag har spelat tidigare. Det gick skitdåligt! Om det varit en större match så hade pressen kallat det läggmatch, så illa var det idag. Så idag blev jag utklassad av Sjöström. Men i mini-tennisen som vi har utvecklat var det jämnare. Kanske får spela det hela tiden istället ;)


Is i magen

Efter jobbet idag så blev det först lite chill framför tv'n innan det var dags för ett lätt träningspass efter gårdagens löpning och styrka.

Dagens pass bestod av 40 minuter på motionscykeln på gymmet, följt av 20 minuters streching. Inte direkt ett grispass... Men efter veckor av "vila" och en halvtrevlig träningsvärk från igår så kan det kanske vara vettigt att inte trycka plattan i mattan från första början. Man får helt enkelt ha lite is i magen...

Motionscykeln måste vara ett av världens tråkigaste träningsredskap. Sitta inne och trampa och inte komma någonstans. Nej, tacka vet jag träning utomhus! Ända fördelen med motionscykeln är väl när man ska köra något kortare återhämtningspass då man slipper kroppsvikten som man annars har att släpa på om man ska ut och springa en kort runda.

Imorgon står bland annat ett prestigemöte i tennis mot Olle Sjöström på schemat. Men dagen kommer inledas med en sovmorgon då jag jobbade sista dagen för den här veckan idag.

Jag och blogg.se kommer inte överens om var bilden ska vara så den hamnar alltid i slutet av inlägget vilket jag
inte alls är nöjd med!


Comeback

Efter månaders frånvaro från bloggen ska jag nu göra ett nytt försök att driva den på nytt. Som tidigare kommer den att handla mest om min träning, men lite om den övriga vardagen kan slinka in ibland.

Nu är det dags att dra igång med träningen igen på allvar. Säsongen 09/10 var inte mycket att hurra över. Först hade jag stora problem med astma under hösten och det blev ingen tävling innan det hunnit bli 2010. Sen i slutet på januari skadade jag mig i ryggen och går fortfarande på rehab-träning och hos sjukgymnast.

Så jag tror det inte blev mer än fem tävlingar på hela säsongen, varav två bröt jag på grund av skada. De tre jag fullföljde resuterade i poäng i Intersport Cup som var ett av mina mål innan säsongen och så fick jag med mig två DM-brons. Vilket egentligen måste ses som helt okej, men det ena bronset skulle varit av ädlare valör hade jag som mål.

Eftersom jag inte kunnat träna ordentligt sedan ryggskadan så har min vardag bestått av jobb (jobbar nästan heltid nu), Leksands IF, vallning under Vasaloppet  och lite andra sysslor som tagit en hel del av min fritid.

Nu har jag gjort klart vad som skett när bloggen legat nere. Så nu tänkte jag gå in på vad som händer och sker nu.

Idag började träningen för den här säsongen på allvar. De senaste veckorna har det blivit något löppass och rehab två gånger i veckan. Men nu ska det tränas på ordentligt här. Är grymt taggad!

Dagens träning bestod av löpning på blandat underlag i 1 timme och 15 minuter. Sjukgymnasten vill inte att jag springer asfalt, men ibland kan det vara svårt att undvika då det inte riktigt torkat upp i skogen. Men försöker springa i dikeskanten där det går. När jag var tillbaka efter löpningen gick jag in på gymmet och körde maxstyrka i en timme. Känner av både ben och överkropp nu kan jag erkänna, maxstyrkan brukar kunna ge träningsvärk med stort T första gången på säsongen. Men det är nog ingenting mot vad det kommer göra imorgon. Fast skönt att vara igång nu.

Dom har sopat vägarna här i Mora nu, så det dröjer nog inte lång tid innan rullskidorna åker fram. Kanske redan i helgen om det blir nice väder. Har även kikat på ny cykel, men det får nog vänta lite.


RSS 2.0