Ramundberget dag 2

Imorse när vi klev upp så snöade det förfullt utanför fönstret. Det hade väl kommit närmare fem centimeter när vi stack ut på dagens träningspass. Men helt obegripligt så hade de inte varit ute med pistmaskinen och preparerat spåren. Så det blev till att pulsa lite smått i den nyfallna snön. Jag drog på mig skateskidorna och åkte bort till Bruksvallarna och sedan upp mot Kläppen, där det inte heller var pistat. Så passet blev ännu jobbigare i den 5 km långa stigningen upp till Kläppen. Väl uppe så tog jag en runda där uppe innan jag gav mig ner mot Ramund den andra vägen, så jag kom ner på elljuspåret. Tyvärr, eller det kanske var tur, så gick det inte så fort ner som det kan göra om det är "rätt" före.

Så efter dryga 2 timmar skate så fick det vara bra för idag. Jag bör väl inte chocka kroppen allt för hårt eftersom jag inte kunnat träna efter ordning på 12 veckor. Så man får se till att vara lite förnuftig ibland, även om man vill träna träna träna. Speciellt när det är så fint som det är nu här uppe.

Imorgon ska det bli solsken så då kommer det att vara ännu finare. Bara hoppas att pistmaskinföraren har slut på sin semester, som han verkar ha tagit. Så det är nypistade och fina spår.

Här kommer det lite bilder från dagens pass.

     

       


Ramundberget dag 1

Straxt innan kl 8 drog jag iväg från Mora upp mot Särna där jag skulle ansluta till det övriga gänget som kom från Hällefors. Efter ett stopp på ca. 15 minuter drog vi vidare upp mot Ramundberget.

Väl uppe i Ramundberget och vinterlandskapet var det bara att packa ur bilen och kasta in matlådan i mikron. Sen så var det bara att valla skidorna och på med träningskläderna.

Dagens träningspass bestod av ett distanspass i klassiskstil över 2 timmar. Vi började med att åka bort till Klinken och sedan vända tillbaka mot Ramundberget. Nästan framme i Ramund så lyckades jag med att gå på tryne, och där med var både min och lägrets första vurpa avklarad. Jag var helt chanslös att stå på benen då jag stod i fartställning och skidorna nöp över en liten knöl i det bitvis lite ojämna spåret. Men det var bara att plocka upp brillorna, resa sig upp, borsta av sig snön och dra vidare. Men det blev en fin grop av min kind i spåret. Efter det drog vi ner mot Bruksvallarna på rullskidbanan och vände sedan tillbaka. Så vi avverkade totalt dryga 3 mil under dagens pass.

Under kvällen har vi käkat och kikat på tv och prata. Jag lyckades även med ytterligare en tabbe när vi kom tillbaka i stugan. Jag lyckades fastna med långfingret i örat på kaffemuggen, så det blev till att spola kalltvatten på fingret för att bli av med muggen.

Stugan förövrigt ligger perfekt! Vi bor ca 50 meter från skidspåret och har nära till affärn. Det ända som saknas är en termometer, vilket skulle vara en klar fördel om det fanns :)




Nu börjar det

Under dagen idag har jag kikat på WC-sprinten från Kuusamo, passade även på att plocka fram och fixa lite med det jag ska ha med mig på lägret. Sen blev det en fika med en jobbarkompis och hans son på 14 månader, på Kaffestugan.

Efter det drog jag bort till vallaboden och fixade både med skidor och stavar, var tvungen att kapa till rätt längd på de nya stavarna. När det var klart så var det bara att åka hem och fortsätta med packningen. Det var bara ett problem, ett ganska stort problem. Jag hade glömt att boka tid i tvättstugan. Så nu fick det bli två sista minuten maskiner vid 21:30 tiden. Men men, bara det är torrt tills imorgonbitti när jag ska åka vid 7:30. Annars är allt packat utom matlådan till lunchen imorgon. Men det hinner jag fixa under tiden torktummlaren går. Hinner nog även sy på någon mer sponsorlogga på mina kläder innan tvätten är torr.

Ska bli skönt att komma iväg på läger, på snö och inleda det underbara bo i väskan livet. Det är någonting visst med det. Man hinner knappt komma hem och landa i "vardagen" innan det är dags att packa om igen och sticka vidare. Tyvärr missar jag inledningen av säsongen fram till jul. Men med tanke på de problem jag haft under hösten har jag bestämt mig för att det inte är någon idé att köra Intersport Cup-deltävlingarna som går av stapeln de två första helgerna i december. Så jag siktar in mig på Skandinaviska Cupen i Åsarna efter nyår.

Ingen rubrik

Tyvärr, idag brast min rubrikfantasi. Men jag hoppas att det bara är en kortvarig formsvacka.

Så vad har jag gjort idag då? Dagen började med ungefär 1½ timmesjobb på kontoret idag. Sen hade jag tänkt att gå hem o käka för att sen vara med på skidlinjens styrka vid 14-tiden. Men när jag kom hem från jobbet fick jag jobba ytterligare, nere på Tammers Sport. Tur att jag bor i samma hus som butiken, så jag han upp i lägenheten och käka lite innan jag skulle jobba. Det blev ungefär 1½ timme där också. Så vid 13:30 slutade jag där och då var det bara att packa väskan för att dra iväg på träningen.

Vi körde innebandy som uppvärming, var lite jobbigt med alla rusher som det blev när man inte har tränat efter ordning på 12 veckor. Men oj vad mål det kom från min klubba idag, riktigt skönt när målformen infinner sig. Det blir mål på nästan allt man gör, då är det kul att spela :) Värre när allting man försöker med går utanför och bollen absolut inte vill in i mål. Ett riktigt Leksands-problem under kvalserien de senaste åren, fast då gäller det så klart pucken och inte bollen. Efter uppvärmingen blev det först 20 minuter hållnings-styrka, kanske inte en av mina favoriter. Gör så ont i axlar och knän under vissa övningar. Sen så blev det ytterligare 20 minuter med arm och benstyrka, under benövningarna var det ganska mycket mjölksyra i benen. Känns att man inte kört styrka heller på ett tag.

Skönt att komma igång nu!

Vägen tillbaka

Nu efter att jag fått astmamedicinen har jag förhoppningar om att kunna träna på nu och öka belastningen succsessivt. Så igår var jag ute på mitt första löppass sedan Lidingöloppet, i slutet på september. Det blev 30 minuter jogg utmed Siljans-strand. Löpsteget kändes mycket lättare än vad jag hade väntat mig så kändes det som att jag sprang med ett leende på läpparna hela passet. Skönt att äntligen komma igång igen och att det går att handas efter ordning samt att jag slipper hostan.

I fredags spelade jag tennis med Olle och två arbetskamrater, tyvärr slutade det med förlust för oss skidåkare. Men imorgon är det dags för revansch. Tennis är det enda jag har tränat någon gång i veckan nu på slutet, var ju tvunget att hålla igång lite iallafall. Men imorgon blir det nog även en löprunda på runt 30 minuter också. Vill undvika bakslag nu, så därför börjar jag lite lugnt med träningen nu. Men om en vecka bär det av till Ramundberget på läger :)

Annars så har både gårdagen och dagen spenderats framför tv och sändningen från världscup-premiären i Beitostölen. Riktigt bra åkt av damerna både igår och idag, kul med en seger i stafetten. Enda stafetten innan OS. Herrarna åkte helt okej både igår och idag. Lite synd bara att Tiio inte riktigt orkade ända in på startsträckan, men han åkte bra ändå. Hellner körde riktigt grymt på sista sträckan och hade tydligen dagens snabbaste tid :)

Kvällen kommer spenderas framför sportnytt och sen blir det nog sängen nångång mellan 22-23. Jobbet imorgon innan tennisen och sen träning på eftermiddagen. Nu väntar jag bara på snön här i Mora, var är den?


Astmatest

Idag var det äntligen dags för det astmatest som jag gått och väntat på i ungefär en månad. Så kl 13 var det dags att infinna sig på vårdcentralen i Mora.

Jag fick blåsa i olika grejer hit och dit o på olika sätt. Sen när jag hade blåst var det dags att ta astmamedicin och vänta en kvart. När pizzan var färdig var det dags för samma procedur igen och de olika utandningsproven. Tydligen gjorde de där jag drog i mig lite nytta, för värdena blev lite bättre. Så nu har jag fått två olika astmamediciner jag ska ta, en varje dag och den andra vid behov.

Om två månader ska jag tillbaka på koll och se om det har blivit någon skillnad med de här medicinerna. Så nu hoppas jag att jag kan träna efter ordning igen :)

Förvandligen

Ni som följt bloggen ett tag nu den senaste tiden kanske har märkt att mitt bloggande om träningen och skidåkningen börjar över gå mer och mer mot hockeyn och Leksands IF. Men med tanke på att jag knappt kan träna nu på grund av att något inte stämmer i kroppen så finns det inte så mycket att skriva om träningen. Så för att inte bloggen ska ligga helt vilande som den gjorde en tid under sommaren då träningen flöt på riktigt bra men lusten att blogga inte fanns där så skriver jag lite mer om vad som händer i min vardag just nu.

Idag var det dags att jobba igen, inte alls mycket att göra vilket var skönt. Så jag tog det ganska lugnt och var på jobbet runt 3 timmar innan jag tog helg, långhelg, berhöver inte jobba förrens i slutet på nästa vecka igen. Kvällen har spenderats på Mc Gregor´s i Orsa och matchen mellan Malmö och Leksand. "Babyhawks" som anser att de är så unga hade ett äldre lag än Leksand som tydligen bara har pensionärer i laget om man ska tro media. Rätt så intressant! Matchen slutade med vinst för Malmö med 4-2, tyvärr! Men det är ny match på onsdag.

Så om ni har uppfattat mina inlägg den senaste tiden som skrivna av en "skidåkande leksing som inte kan träna och spenderar sin tid på Leksands IF istället" då har ni helt rätt. För det är så jag känner mig. Men istället för att bara sitta och uggla så ser jag till att göra någonting som får mig att släppa bedrövelsen över att inte kunna träna, ett tag iallafall. Men på torsdag är det äntligen dags för astmatest, sen ska det tränas som aldrig förr!

Jag ska tillbaka!

Förvåningen

Dömm av min förvåning igår när jag äntligen skulle iväg och få göra spirometrin på vårdcentralen i Mora och jag har fått en läkartid. Den inkompetenta sköterskan hade bokat in ett helt vanligt läkarbesök, precis som det jag var på i oktober. Jag sa till henne när jag pratade med hon, som måste varit en praktikant, att jag hade varit hos läkaren tidigare och undrade när jag skulle få komma och göra spirometrin. Då sa hon att jag bokar in dig den 9/11 så får du göra det då, för det är första lediga tiden. Sen kommer jag dit och får gå till en läkare. Idiot!

Så det var bara att åka hem tillbaka och vara lika ovetande som innan om det är astma eller inte som krånglar. Men senare under eftermiddagen ringde det från vårdcentralen och sa att jag fått en tid nästa torsdag. Så då ska jag äntligen få något svar. Svensk sjukvård är inte mycket att hänga i påskriset.

Gårdagskvällen spenderades i Ejendals Arena på Norra-stå och matchen mellan Leksand och AIK. Leksand leder med 4-0 in i halva matchen, då var det lugnt tyckte jag och många andra. Men ack så fel vi hade, det han bli 4-4 innan det gått 3 perioder och matchen skulle avgöras på straffar, som Leksand vann. Så det blev 2 poäng under kvällen, men matchens grej var ändå slagsmålet som utbröt i förlägningen mellan Jean-Luc Grand-Pierre i Leksan och Fredrik Carlsson i AIK. Att se den fighten var nästan värd tappet av 1 poäng. Ett slag sen stod gnagaren på knä, Grand-Pierre är lite fel kille att utmana i ett slagsmål. Men AIK´aren får skylla sig själv då det var han som kastade handskarna först.

Idag har jag inte gjort så mycket, tagit det lugnt och kollat på film. Men imorgon är det dags för allvaret igen då det är dags att jobba igen. Sen blir det nog till att åka till sportbaren i Orsa och kolla på matchen mellan Malmö och Leksand på tv, eftersom jag inte har varken Viasat Hockey eller TV 8.

Dalapremiären

Idag var det dags för säsongens första tävling, Dalapremiären i Orsa. Men för min del blev det ingen tävling som ni förstår om ni följt bloggen under den senaste tiden. Så det fick bli en tävling som fick följas på sidan av spåret vilket inte är så vanligt. Under en säsong så kanske jag är och tittar på tävlingar 3 gånger om jag inte åker själv. SM och Skidspelen i Falun var det nog senast jag stod på sidan och hejade.

Vann tävlingen idag gjorde Rikard Andreasson före Daniel Tynell och Martin Johansson (orienteraren som fick en pinne i benet för lite dryg 2 månader sedan). Damklassen vanns av Susanne Nyström före Eva Svensson.

Resultat från dagens tävling.

Helt klart är man sugen att få dra på sig nummerlappen och bli lite anfådd och trött. Men nu har jag ställt in siktet på att vara igång med tävlandet någongång mellan jul och nyår. Första stora tävlingen får bli Scandinaviska Cupen uppe i Åsarna, min gamla hemmabana:) Med spår a´la Wassberg.

Underbart

Gårdagens daladerby var en fantastisk upplevelse. Var en av topp 5 matcherna jag varit på, Leksands vändning i 2:a perioden var sagolik. Nästan så man fick nypa sig i armen efter att Leksand gjort 3 mål på dryga 2 minuter. Sen när 5:e målet satt lite senare så kokade det på ståplats.

Det går inte förklara för någon som inte var där hur man känner då. Det finns inte ord helt enkelt. Jag tycker synd om dom Leksingar som stannade hemma och inte åkte till Mora för att se matchen. Det va grymt!

Även om FM Mattson Arena är någon favorit hall så var det magiskt att vara där igår.

Stackars er som inte var där!

Tungt

Idag var jag upp och testade på spåret i Grönklitt som blev färdigt igår. Skönt att kunna åka skidor nu istället för att vara ute på rullskidorna och halka på vägarna som är fulla i löv. Men för min del spelar det ingen större roll just nu om det är snö eller barmark vad det gäller min träning. Men helt klart föredrar jag snö alla dagar i veckan före det eländiga väder som är nu.  Oj då, nu börjar jag spåra ur här och tappar tråden. Jag skulle ju skriva om hur det var uppe i Grönklitt. Spåren var godkända, mycket skit i spåret och blött. Men skiten var bara bark vad jag kunde se, inga stenar vilket är bra. Men någonting som var helt annat än bra det var han som stod på skidorna, skit i bindningen skulle man kunna säga. För fy vad tungt det går nu, pallade köra i 30 minuter och sen fick det vara nog. Det är andningen som spökar, läkarna tror på astma eftersom övriga tester inte visade några fel. Så på onsdag får jag äntligen komma iväg och göra det efterlängtade astma-provet. Är det inte astma så har jag inte den blekaste om vad det skulle vara. Så det är bara att bryta ihop och komma igen!

Nu är det snart dags för Slaget om Siljan del II, revansch är vad som gäller! Som jag skrev inför del I så är det någonting speciellt med sådana här dagar, det ligger i luften och gryr. Har redan sett en del folk med supporterprylar knalla runt på stan.

RSS 2.0