Fullt upp

Dubbelpass idag igen. Tänkte köra rullskidor på förmiddagen, men när jag skulle ut så snöade det. Så drog upp till Hurtigtorpet och körde 2 timmar på spinningcykeln, fick lite bakvärk kan jag erkänna. Man måste nog vara lite korkad för att sitta o trampa i 2 timmar utan att komma en endaste liten centimeter framåt. Sen drog jag hem och käkade o så ut o uträtta massa ärenden, men folk var inte på plats idag. Då blev det mer att göra imorgon. Sen skulle jag åka hem igen, då brast höger fram fjäder på bilen. Så ännu mer att fixa under morgondagen. Varför är det bara 24 timmar på ett dygn?! Skulle behöva det dubbla nu känns det som.
När jag kom hem fixade jag lite med takboxen som det ska klistras på märken imorgon och sen ska den på taket. Ikväll blev det löparträning och snabbdistans runt samhället med Peter. Sen när träningen var avklarad och jag hade ätit drog jag och syrran ner till mormor för att hjälpa henne med att byta till vinterdäck. Ska komma mer snö på fredag så.
Nu blir det bingen, för imorgon är det fullspikat på schemat.

Rallybrudar

Intervaller, det var vad som gällde imorse i regnet. Gick fin fint och utan problem, men känner mig lite seg sen förra veckan då jag måste haft nå skit i kroppen. Sen blev det en varm och skön dusch innan det var dags för lunchen.
Under eftermiddagen har jag varit på bio med syrran och kusinerna Daniel och Elin. Vi kikade på Rallybrudar, ganska bra film men för lite bilåkning tyckte jag. Men ändå kul att det görs filmer om rally. Kanske lockar det någon mer till sporten. Sen var det bara snabbt hem och hämta träningsväskan och upp till Hurtigtorpet för att styrketräna. Hela eftermiddagen och kvällen har jag haft tider och passa så det har varit ett pussel. Så fick bli en snabbdusch efter styrkan. Sen hem och äta o så vidare till nästa ställe som var sporthallen och innebandyträning. Men där var jag inte med och tränade utan jag studerade tränaren och la märke till hur hon fungerade och hur gruppen fungerade. Är en uppgift på högskolan jag håller på med nu när jag är hemma.
Nej nu är det sport. Bäst att dra...

Måndag

Körde skatedistans idag på förmiddagen i lika tråkigt höstväder som det varit senaste tiden nu. Nej nu får det allt bli vinter och massa snö, är riktigt taggad för tävlingssäsongen nu.
Eftermiddagen ägnades åt olika ärenden runt omkring, bla om hemsidan och var jag ska lägga upp den... Fick mig även en del kläder.
På kvällen var det upptacktsträff för skidklubben och kvällsträningarna, så passade på att vara med där nu när man ändå är på hemmaplan. Blev en del spänst och styrka som avslutades med fika:)

Helgen

Nu kommer det en sammanfattning av helgen då jag inte hann med att skriva någon blogg igår.

Igår hade jag klockan på 7 för att hinna ut och träna innan det skulle bära av till Örebro och Marieberg. Men vaknade och kände mig snuvig och inte riktigt frisk. Så slog av alarmet för att sova vidare, gick upp straxt efter 9 istället. Klockan 10 drog vi iväg mot gnällbältet och Marieberg. Där har de vänt upp och ner på allt, tror till och med att det är ut och in oxå nu för tiden. Då jag inte har varit där sen i våras så hittar man ingenting längre och alla eller nästan alla butiker har flyttat.

Så efter några timmars yrande kom jag ut med en skjorta, en t-shirt och en huvtröja. När vi kom hem så blev de duschen och käk. Efter det drog jag ut en sväng, men var inte ute så länge innan jag hamnade hos grannarna där det var lite kalas efter dagens folkracetävling. Vi spelade Så det kan låta, det går ut på att man ska nynna, vissla, låta eller gestikulera den låt som man har fått och de andra i laget ska sjunga eller säga vilken låt de tror att det är. Jag, Linus och Jim vann efter en härlig kamp mot Team Cheez ballz. Kom hem vid 2 tiden, så det blev en lång dag.

Idag sov jag till strax efter 11 men klockan var en timme efter... Så efter jag käkat frulle knalla jag o pappa ut i garaget för att inventera vilka hjulbult som var till vilka hjul. Kom fram till att jag har 4 omgångar hjul, 2 sommar och 2 vinter som är kompletta med bult. Vi fortsatte med att hänga upp lite lysrörsarmaturer på väggen som förr eller senare ska upp i taket är det tänkt.

Inte nog med det har vi pysslat ute under dagen också. Sen åkte jag upp till Hurtigtorpet för att basta. Där träffa jag Peter som skulle köra styrketräning, så jag hängde på och körde lite spontanstyrka i jeans och t-shirt. Alla kläder är bra utom dom dåliga. Blev dips, chins, bänk o lite andra övningar. Provade även att sitta på en sån där uppblåstboll som blev väldigt poppis för några år sen. Skulle hitta balanspunkten tänkte jag, men bollen rullade iväg och jag tappa balansen bakåt och slog huvet i en trave stolar som hade ställt sig bakom mig under tiden jag balanserade.

Efter styrkan och bastun har jag bara slappat vid datorn och kikat på lite kommentarer från Leksands 3-0 vinst mot Bofors ikväll. Nu blir det Sportspegeln, sen får jag se vad kvällen har att erbjuda.

Hemmaplan

Nu är jag på hemmaplan igen efter ett antal veckor i Mora, har bara varit hem o mellanlandat inför Lidingöloppet sen skolan började. Så har en del att ta tag i under kommande vecka.
Dagen började med Jobba med kroppen på skolan genom att ta tag i nästa dörr, bastudörren, som ska förses med handtag den också. Blev inte så mycket gjort idag känns det som, men men. Efter skolan drog jag hem och packade allt jag skulle ha med mig till Hällefors. Blir en del grejer fast man bara ska vara hemma i en vecka, men hälften av allt beståt av alla skor och pjäxor som man får släpa med fram och tillbaka så fort man ska någonstans.
När jag kom till Hällefors var det bara att packa upp träningskläderna och börja byta om, ingen rast ingen vila här inte. Ut på rullskidorna i grisväder med löv på vägen. Körde 3 st 10 minuters stakintervaller, blev lite trött i armarna kan jag erkänna. Sen blev det upp till Hurtigtorpet för att styrketräna i det nya styrkerummet, var ju tvunget att kika vad det är för grejer klubben har köpt in. Riktigt fina grejer och en bra början, kan ju inte få allt direkt.
När jag kom hem och hade duschat var det dags för käk, hemgjord pizza. Det var riktigt länge sen. Efter käket stack jag ner till ishallen och kollade på A-lags matchen, såg bara sista perioden. Men HIK vann med 4-2 och Jonte drog hem 3 trisslotter på att han hade rätt slutresusltat på sin lott.
Nu blir det sova! Ska upp 7 imorgon och träna innan det bär iväg in till Örebro och Marieberg...

Back in business

Idag var jag tillbaka på banan, men tog det väldigt lugnt. De andra på skolan skulle köra intervaller, men jag hoppade dom eftersom jag var krasslig igår. Men det var inte så många på träningen, några försökte isg på dubbelpass igår och det resulterade i att de var slitna idag.
Efter träning och lunch blev det sammanställning av beställningen ifrån Österrike. Hoppas grejerna hinner komma innan v.46 då vi ska på läger i Bruksvallarna.
Ikväll är det hockey i FM Mattsson "Arena", anser personligen att det inte kan kallas arena. Kusin-Vitamin har nämligen match mot *oras J-18 lag kl 19:00. Så börjar bli dags att dra sig bortåt.
Hoppar styrkan idag och kör det hemma imorgon efter intervallerna som jag har planerat.

Utmaning

Nu har jag hittat ett bra tidsfördriv vid datorn...

Gå in på adressen och se hur många mål ni lyckas med!
http://www.gameandgain.com/hockeyexpressen/

Jag har lyckats med att få in 34 puckar:)



Småsjuk

Det blev ingen träning för min del idag, hade lite högre vilopuls imorse och var snuvig. Har något skit i kroppen. Men hoppas jag kan träna imorgon, känns bättre nu iallafall. Skulle träna på förmiddagen med skolan och sen på kvällen med IFK Mora, men icke.
Så tog en lite sovmorgon till 9 idag, sen blev det frukost och slappa vid datorn. Vid lunchtid körde jag bort syrran till stationen och hjälpte henne att lösa biljett får tåget hemmåt. Jag åker hem på fredag är det tänkt.
Eftermiddagen har jag egnat åt att ta reda på lite info inför vårat läger på Gotland till våren. Så har försökt att få tag på boende, men där det är tänkt vi ska bo var inte receptionen bemannad resten av veckan.
Ikväll blir det Kustbevakarna som alltid och sen kika på hockey, mora mot Björklöven. Om det inte finns något på tv som lockar mer, mora är inte så lockande.
Nu blir det iallafall käk!

Besök

Morgonens träning var belaggd till Skeerbacken och spegelintervaller. Kände mig inte riktigt pigg på uppvärmingen, men tänkte att det släpper säkert. Men jag hade fel, så körde bara upp en gång vilket tog 10 minuter. Sen begav jag mig hemåt på rullskidorna i lugn distansfart. Sen hem o käka o vila inför veckans teoripass och efter teorin var det styrketräning. Jag kunde vara med på styrkan, så får se hur det är imorgon då vi ska köra crosspass. Syrran har kommit ner till sydligare breddgrader så hon passade på att vara med på styrkan, får se om hon får lika mycket träningsvärk som förra gången hon var med på Minattis styrka.
Ikväll har jag inte gjort så mycket mer än att tvättat o ätit. Vi gjorde tacos idag, händer inte så ofta att jag gör det själv, så det äter jag nästan bara när jag är på hemmaplan.
Nu ska jag hämta tvätten, bära ner extrasängen o packa väskan. Sen blir det sova:)

Vatten

Nu så verkar det som att det ska gå att uppdatera efter lite datastrul under dagen.

Klev upp strax innan 8 imorse för att sutta in lite kläder i tvätten, så att träningskläderna skulle torka till dagens träning efter lunchen. Träningspasset var planerat som skate bakom spegeln i Bergkarlås. Men när vi skulle montera spegeln på bussen frågade vi Minatti var spegeln står. Vi får till svar att den står vid bussen i garaget. Jaha, tänkte vi och sa väl ingen mer. Fast vi hade tittat överallt i garaget innan han kom. Väl vid bussen kommer han på att spegeln är kvar på Hemus sen i vintras då vi använde den där.
Så för min del hann jag inte åka bakom spegeln efter att han hämtat den på Hemus. Så får köra bakom den imorgon då det är intervaller som gäller.
Efter träningen körde jag upp Edvin till Bilmetro så han fick hämta sin bil som varit in på lagning. På väg hem svängde jag in på Mekonomen och Mercedes för att kika på lite extraljus, kan behövas nu när vi går mot mörkare tider.
Ikväll har jag kikat på Kustbevakarna och Färjan. Så kvällens tema har varit vatten. Kustbevakarna är riktigt bra, är sugen på att söka utbildningen nu när jag har sett programmet sen det började sändas ifjol.
Nu blir de till o packa väskan inför imorgon och sen sova.

Slappat

Idag har jag bara slappt, vilat från träning och inte gjort mycket alls. Gick upp straxt innan 9 imorse för att kolla på F1 från Shanghai, blev en seger för Hamilton så nu har återigen chansen att vinna VM. Hoppas han gör det. Sen så blev det frukost och iväg till ICA o handla lite. När jag kom hem igen började jag genomarbeta mitt diskberg som har växt sig större och större under veckan. Men nu är allt diskat och klart så det känns fin fint. Hade även tänkt att tvätta idag, men fanns ingen tvätt-tid. Så det får bli imorgonbitti vid 7-tiden.
Eftermiddan ägnade jag åt att kika på Stjärnor på is, missade det igår när vi hade bastukväll.
Nu ska jag ta o samla ihop alla träningskläder som ska tvättas imorrn och ta mig lite kvällsfika innan jag kryper ner i min nybäddade säng:)

Tunneln

Bestämde sent igår kväll att vi skulle dra ner till Torsby idag. Så uppstigning vid 6:10 imorse, vi skulle åka söder ut vid 7:10. Väl i tunneln med massa norrmän överallt skulle jag och Edvin köra intervaller hade vi tänkt, vi försökte också. Men det var omöjligt i trängseln, så det fick bli impulser där det passade. Dagens fösta pass i tunneln blev ett klassisktpass på 2 timmar med impulser. Sen blev det mat på Toria, schnitzel o stekta potäter. Efter maten blev det Torsby centrum och kika i lite affärer innan vi tog in på ett fik för att ladda inför dagens andra pass.
Åkte upp till tunneln vid 15 tiden för att byta om och träna, när vi hade knytit på oss pjäxorna inne i tunneln kommer Herr Minatti och Andreas ut från tunneln. Det blev lugn skate i 2 timmar i lite snömodd, men i ena backen var det värre. Kan jämföra det med att försöka köra skate i strösocker.
Kom hem för lite drygt 1 timme sen, så var borta i 12 timmar. Nu har jag ätit och ska packa väskan, för nu är det bastudags:)

Hockeykväll

Ikväll är det upplagt för hockey. Blir till o kolla på Huddinge-Leksand på TV4 Sport. Ska de bli tvåsiffrigt ikväll igen? Skulle sitta fint med ytterligare en utklassning. 4 matcher av 9 har ju slutat med tvåsiffrigt:) Nu blir det lite NHL spelande innan det är dags o köpa pizza...

Jobba med krobben

Var ordentligt trött imorse när klockan ringde. Så jag snoozade i 40 minuter, kände att det var mycket skönare att ligga o tryna i kudden:) Men tillslut fick jag lov att kasta ner fötterna över sängkanten och ta mig upp. Idag ät det dags för ännu en dag med Jobba med krobben. Så nu ska ja ta mig bort till skolan och börja med finsnickeriet.

Elit

Imorse var det lite varmare än vad det varit de senaste dagarna, ingen is på sadeln idag. Men idag kom det ner vatten så den var blöt istället. Gillar inte när det regnar. Nej tacka vet jag när det övergår till fast form om några veckor, förhoppningsvis, då får det gärna komma hur mycket som helst.
Körde naturliga stavgångsintervaller på Elit-15Hemus idag, Christian vågar inte släppa ut oss i skogen nu när det är älgjakt. Kände mig ganska seg, så ska bli skönt med vila imorgon.
Under eftermiddagen har jag och Edvin fixat lite i slöjden. Sen så har jag inte gjort så mycket mer fram till kvällen, åt och vilade. Klockan 19 var det dags för styrketräning med innebandy som uppvärmning. Säger bara, Nu har Berggren laddat bössan!;) Men styrkan var riktigt jobbig, körde 1 minut arbete och 30 sekunder vila i 30 minuter.
Nu har även prislistorna från Österrike kommit, bara lite synd att kronan är så svag nu.

Dubbelt

Värst vad kallt det är på mornarna nu för tiden. Var is på sadeln till och med när jag skulle trampa iväg mot skolan. Men klagar, det gör jag inte. Hoppas att snön kommer snart så man får ta fram laggen igen. Men tillbaka till dagen nu, dagens första pass var ett distanspass på de klassiska rullskidorna, Mora-Klockan Rundan var det som gällde. Jag han väl åka 5 minuter innan jag upplevde att jag var väldigt snorig idag, jag snöt mig o snöt min gång på gång. Tillslut tog jag en tag med handsken under snoken och fick se blod på fingret. Jaha, då var det näsblod igen, har bött 3 gånger den senaste veckan och jag som nästan aldrig blöder näsblod. Fick stanna en stund och få stopp på eländet, sen var det bara att inleda jakten på Christian och Edvin som fortsatte åka när jag stannade. Kan meddela att det var inte bara jag som var på jakt i området dagen till ära, är ju älgjakt och en hel del bilar efter vägen. Kom ikapp Edvin o Minatti efter 15 minuters jakt så jag fick några att snacka lite skit med under passet.
Kan väl citera lite av vad Minatti sa under träningen. Tilläggas ska att han bryter på tyska, så han har ett lite annat uttal på vissa ord.
Åhh! Jag får stånd. (Vi åkte in på väldigt slät och fin asfalt)
Se på huset jag bor i nu. Jag bor i en ICA-kasse! (Vi diskuterade husbyggnationer då och nu, att det används mycket plast i dagens hus)
GRIS! Nöff nöff! 
(Den berömde farbrorn satte vatten i halsen och hostade till under en drickapaus)

Så var det lunch på skolan, lax idag med kräm till efterrätt. Rena kalaset idag:)
Åkte hem efter lunchen och vilade inför dagens andra pass som var IFK-Moras seniorträning kl 16:30. Stegringsdistans på skaterullskidor. Men om de var normal stegringsdistans är jag mig lite tveksam till. Gick ganska fort från början, men lugnade ner sig lite efter 20 min. Första timmen var väldigt lång och seg, men sen släppte de och klockan gick fortare plus att kroppen kändes bättre med tiden:) Så det blev 2:20 nu på kvällen.
Efter träningen blev de duschen och sen en snabb cykeltur hemåt i kylan för att se lite av Kustbevakarna, riktigt bra program.

Blyberg

Idag var det dags för det berömda Blybergstestet. Var aningen kallt imorse så fick skrapa rutorna på bilen innan jag kunde ge mig av till skolan för samling inför dagens träning. Vi inledde testet med klassiskt som vi brukar. Siktade på att slå rekord och det kändes verkligen som att jag åkte fortare än förra gången och hade en mycket bättre känsla. Men väl uppe stannade klockan på 11:47, som var 5 sekunder sämre än förra gången. Men i och med att det var så kallt var asfalten hårdare, vägen var bitvis blöt och rullskidorna går tyngre. Nu låter de som att jag skyller på massa annat som jag inte kan påverka. Christian sa att jag åkte fortare men de yttreförutsättningarna förstörde mitt rekord, så känslan var inte helt fel.
Sen så var det bara att hoppa in i bussen och åka ner till starten igen för att ladda för skatetestet. Kände mig lite seg och sliten från första testet. Inte heller här blev det något rekord, var 13 sekunder från den tiden. Men är helt klart nöjd med min åkning idag. Får sikta på att slå rekordet till våren istället:)
På eftermiddagens teoripass var det träningslära som gällde, snackade om träningsupplägg m.m. Så efter teorin var det styrketräning som skulle genomföras. Uppvärmingen bestod av en fotbollsmatch på folkhögskolans San Siro-stadion. Nu har vi avslutat vårat maxstyrke-block så idag körde vi uthållighetsstyrka och hållningsstyrka (statiska övningar). Hållningsstyrkan är inte direkt min paradgren kan jag erkänna. Men är bättre än förra året vid samma tidpunt. Jag går framåt!:)

Vasaloppspåret

Efter frukosten idag tog jag fram verktygslådan och begav mig till skolan för att meka lite med rullskidorna. Var tvungen att kolla upp varför spärren släppte ibland på förra rullskidpasset. Så jag skruvade isär och gjorde rent men hittade inget fel och allt verkar fungera igen. Konstigt! Bara hoppas på att spärren inte släpper imorgon för då är det rullskidtest i Blyberg.
Sen begav jag mig tillbaka hem för att äta och byta om inför dagens träningspass som bestod av stegringsdistan från Oxberg till Hemus, tog 2 timmar och 15 min.
Så nu har jag ätit och ikväll blir det till att vila och ladda för test imorgon. För här ska det slås rekord!:)
Kanske ska ta och knalla ut på gågatan nu och in på Intersport för att se om de har nya stavremmar, ryckte ju av en för lite drygt en vecka sen på skaten. Annars får jag lösa den trasiga remmen på något annat sätt tills imorgon.

Högskolan

Hade klockan på 6:20 idag, f1 från Japan. Gick ju inte så bra för Mercorna. Men bra att inte Massa tog så mycket poäng heller så:) Sen efter det så sov jag en stund till för att sedan upp o äta frukost. Sen var det bara att börja plugga igen. Fixade första inlämningsuppgiften i Ledaskap/Coaching, så nu är den ur världen:) De värsta är att det kommer en ny redan på tisdag, men har nästan en månad på mig att göra den så det är bra. Tog några raster i pluggandet och då blev det några låtar på guitar hero, riktigt kul, men tiden bara springer iväg då.
Ikväll har jag kikat på sportspegeln och nu är det Se upp för dårarna som gäller:) Ska ta mig lite chokladpudding nu, har gjort 4 portioner så det ska nog räcka;) Sen är det rally-vm från Korsika kl 23:00 som står på programmet innan det är lägg dags.
Måste även nämna att Leksand tog sin 8:e raka seger idag och Läck höll nollan:) Nu ska vi upp!

Plugg

Vaknade kl 7 imorse, fastän det är helg och jag kunde tagit sovmorgon. Men inte idag inte, var ju F1 kval imorse och det kan man ju inte missa, men kan erkänna att jag missade vissa stunder då jag somnade om. Efter kvalet sov jag en stund innan det var dags att pallra sig ur bingen och käka frukost. För kl 9.30 skulle jag och Edvin köra styrka var det tänkt, men vi kom inte in på skolan med våra passerbrickor så vi började leta efter andra som inte heller funkade. Men efter kl 10 kom vi in, var tydligen programmerat så, ingen information som vi har fått. Så tillslut fick vi köra styrka, ska inte träna nå mer idag så det känns nästan som en vilodag idag igen.
Nu har jag käkat och ska tag i mina högskolestudier. Har en uppgift som ska va klar på måndag i Ledaskapen.

Snickare

Idag var det dags för veckans första vilodag. Så idag var det Jobba med kroppen som gällde. Var nere vid bastun bara en liten stund för att passa in överdelen av tröskeln. Sen var jag i träslöjden resten av dagen och fixade med tröskel, dörren och handtag. Blev riktigt nöjd med tröskeln, den kommer bli kanon ner vid bastun:)
Ikväll var det tänkt att gå på premiären av Rallybrudar, men så visar dom den inte i Mora. Vad är det för stil?! Jaja, hoppas den visas nästa fredag. Har verkligen sett fram emot att få se den.
Så det blev en kväll framför tvn med hockey och lite idol. Edvin skulle se nån brud sa han;)
 Efter det åkte vi upp till Ica Maxi och handlade för jag hade dåligt med frukost till morgondagen. Nu blir det till att titta på nån film innan det är lägg dags för att orka upp kl 7 imorrn för att kika på F1-kvalet:)

Föreläsning

Dagens första pass bestod av en lättare orientering i regnet. Linus hade fått i uppdrag för att han kommer lite sent ibland att lägga en orienteringsbana åt oss andra. Vi var 8 stycken som skulle orientera så det blev 2 grupper där minst en i varje grupp sa sig kunde orientera. Men jag kan nämna att endast en grupp klarade hela banan på kortare tid än den andra endast hade hunnit med 5 kontroller av 10 och ändå inte hittat kontroll 2. Men sen gav dom upp, var nog bäst de, annars hade de inte kommit hem innan det blivit mörkt och missat kvällspasset. Efter träningen och duschen gick jag och Edvin ner till bastun och skruvade ner dörren till omklädningsrummet så den inte är fuktig imorgon när vi ska fixa den och lägga in tröskeln som är klar.
I eftermiddag har jag tittat klart på föreläsningen som jag skulle kika på igår innan hockeyn, men då kom det så mycket imellan så jag han inte se färdigt.
Nu är det 20 minuter kvar till styrketräningen så bästa att packa väskan och dra sig bort till skolan. Hoppas på innebandy som uppvärmning idag:)

Gösta Larsson

Idag var det löpning på Gösta Larsson slingan som mäter 11,2 km. Tog det lugnt och försiktigt, bara att skölja igenom musklerna nu under lågveckan. Det tog ca 1:05 och springa banan som var värre än att springa i en rondell. Upplevde som att vi bara sprang runt runt och kom tillbaka till samma plats 3 gånger, det var inte bara på ett ställe utan flera. Vet inte riktigt hur den där gubben har gått eller vad han gjorde för att få en löparslinga uppkallade efter sig.
Lunchen bestod av potatis och fisk, kan medge att jag har ätit godare fisk i mina dagar. Men till efterrätt var det nyponsoppa och det drog upp betyget på lunchen.
Nu har jag tvätt-tid så har kört 2 maskiner och ytterligare en är snart klar. Idag ska jag kolla på föreläsningen jag tänkte kika på igår. Men den var 2 timmar lång och då hade kvällen blivit natt innan jag varit färdig. Så det blir föreläsning och hänga tvätt innan det är dags att åka till Leksand. Det är ju Slaget om Siljan idag, så självklart måste man vara på plats. Bussen går kl 17:30 från Willys i Mora så än har jag tid på mig. Matchen sänds även på tv4 sport för er som har oturen att missa matchen. Vi kanske ses på tvn;)

Fysiologi

Idag gick vi igenom sista delen på fysiologin så nästa vecka blir det träningslära på teorin. Efter teorin var det maxstyrketräning som gällde och det blev volleyboll som uppvärmning. Var grymt taggad för innebandy men de ska vi tydligen inte spela på viloveckorna, nej då är det volleyboll som gäller enligt Minatti. Styrkan gick bra, var lite sliten i benen efter friidrottandet igår men körde bara en benövning idag så de gick bra ändå.
Sen när vi duschat och snackat skit så drog jag och Linus och drog pizza och snackade ännu mera skit, eller det var inget skitsnack där inte, vi snacka träning och utrustning.
Ikväll har jag fixat menyn till hemsidan och nu ska ja kika på en föreläsning i Ledaskap/coaching om den inte är allt för lång...

Minusgrader och rullskidor

Klockan ringde 06:50 som vanligt när det är träning på förmiddagen. När jag kom ut till bilen märkte jag att det var minusgrader dagen till ära. Var bara att ta fram isskrapan att börja skrapa innan jag drog iväg och lämnade in bilen på lackfirman. Sen blev det till skolan och slipa spetsar innan träningen som var klassiska impulser. Men under passet ville inte min spärr på ena skidan inte vara med längre så då kunde jag inte diagonala, så fick köra lite andra alternativ. Nu är det dags för mat och sen teori innan styrkan.

Friidrott

Idag blev det sovmorgon till 11:) Grymt skönt att vara ledig på måndag förmiddagar. Sen blev det träning som vanligt efter lunch. Vilovecka nu efter 3 hårda veckor, så nu blir det lite annan träning än vad vi brukar köra. Idag stod det friidrott 6-kamp på schemat, men 6-kampen blev en 5-kamp.
Vi värmde upp med fotboll inför dagens fight. I inledningen av kampen var det två löpgrenar, 100 m och 100 m häck. Personligen kunde jag inte fått en bättre start då jag inledde med två segrar som gav platssiffrorna 1-1:) Var ganska avigt att springa 100 m med häckar, blev ju rejäla avbrott i löpningen. Jag kan väl inte påstå att jag är något riktigt häck-ämne.
Efter den starka inledning blev det en lite plump i protokollet för min del, en 3:e plats i längdhoppet och plötsligt var jag upp på 5 poäng, men i fortfarande i ledning fast den var delad med Johan som vann längdhoppet. Nästa gren var också den en hoppgren, höjdhopp. Där kom dagens bottennapp med en 4:e plats och första missade pallplatsen och tappad ledning. Nu var det 2 poäng till ledning. Nu var det dags för 2 löpgrenar som bara blev 1. Vi sprang 400 m men utan en Johan som lämnade W-O, blev en klar seger med en del mjölksyra i benen. Tanken var att vi skulle springa 3000 m, men de andra kom med bortförklaringar om att de nyss varit sjuka, hade ont i knän o någon var bara trött... Vem var inte de efter 400 m?
Efter träningen blev det till o kika på Svensson Svensson och äta. Nu håller jag på med min hemsida som är tänkt ska komma ut någongång framöver.

Orsasjön runt

I dag blev det en liten sovmorgon iallafall. Vi hade gjort upp att vi skulle samlas kl 10 på Emmabo för att sedan dra runt Orsasjön på klassiska rullskidor. Sen blev det en varm och skön snabbdusch för att sen sickla av skidorna som jag skulle skicka på slipning. Skickade upp fyra par med Otto upp till Åsarna då skidgymnasiet passerade Mora på väg upp från Torsby.
Eftermiddagen har jag ätit, vilat och kikat på rally-vm från Spanien. Tydligen ska den där otäcka fransmannen vara oslagbar på asfalt...
Ikväll blir det till att slappa. Vet bara att jag ska bort till skolan och lämna träningsdagboken så Minatti har den imorgonbitti.

Rem jävel

Idag blev det skateintervaller i Bergkarlås, blött, halt o kallt var dagens ord. Körde upp till sjukhuset som uppvärmning. Sen var det bara att börja gasa, men 5 minuter in i intervallerna så ryckte jag av remmen till staven, dåliga grejer det där! Var 3:e på ungefär ½ år... Så nu blir det bara Swix-remmar;) Dom har jag inte ryckt av nångång iallafall, än så länge.;)
Var bara att köra på ändå utan rem, var seg och inte alls på hugget idag.
Efter passet blev det mat, pyttipanna, rödbetor och stekt ägg. Vilade lite på maten och sen ut på stan för att lösa ut min Marknadsföringsbok, den var riktigt tjock kan jag meddela, köpte mig även ett par skor. Så hittade jag ett par löpardojjor som jag tror det blir affär på senare:)
När jag kom in tillbaka från gågatan kika jag på tv en stund innan det var dags för styrketräning.

Lager 157

Steg upp ur bingen 8 imorse. Börjar egentligen då, så de var bara att ta en snabb frukost o hoppa i arbetsbyxorna. Har bara Jobba med kroppen på fredag. Fixade till tröskeln till omklädningsrummet idag. Sen slutade jag lunch idag för att sen åka till Rättvik för att möta upp familjen Molander-Wrigsell, vi skulle till Lager 157 i Sågmyra.
Där blev det ett par jeans och två tröjor:) Sen var vi även in o kikade på skor men där hittade jag ingenting. Så då drog vi till Leksand för att käka. Blev Pan Pizza och en sväng in på Intersport.
Efter att pizzan tagit slut på tallriken bar det av hemåt eller iallafall mot Rättvik där jag hade bilen parkerad.
Kom hem vid 18:30 tiden o sen dess har jag zappat en del på tvn, lite hockeytittande varvat med lite olika program.
Nu är det time för lite Texas på Andersbo (elevhemmet), hoppas självklart på vinst idag också.

Böcker

Idag ringde dom från Bokia och sa att min bok till Marknadsförings A hade kommit. Så nu är det bara att gå och lösa ut den för 554 riksdaler:/ Men det får bli imorgon tror jag, för idag hinner jag inte. Sen så hängde de ett paket på dörren när jag kom hem från träning. Det var böckerna som jag ska ha i den andra kursen jag läser på högskolan, Ledarskap/coaching. Men dom böckerna har jag fått låna av min gamla gymnasiepolare Albin. Tackar!

Intervaller

Imorse vaknade jag och kände mig ganska pigg, vet inte vad som hänt. Men det gick över ganska snabbt. Kände mig trött o skallen redan på uppvärmningen inför dagens blöta och skitiga intervallpass på Hemus. Nu låter de nästan som att vi var och trampade runt i någon blöt o kall myr, men så var inte fallet. Vi åkte faktiskt rullskidor på rullskidbanan idag. Men med det väder som det har varit de senaste dagarna så var man blöt ganska snabbt. För om man åker rullskidor utan stänkskärmar när det regnar kan man ju inte räkna med att komma hem torrskod. Sen så låg det som vanligt lite grus på bana, så det såg ut som man hade rullat sig i en sandlåda.
Intervallerna vi körde var 10 gånger 2 minuter max med 10 minuters vila mellan varje intervall. Var lite segt med den långa vilan, men för att skölja ur mjölksyran ur musklerna så var den bra. Blev mycket stakningen och det tog på magen kände jag, var nära att spy efter 9:e intervallen;)
Eftermiddan var lagd åt styrketräning, men den blev inte så effektiv kan jag tyvärr erkänna. Var otroligt trött efter maten och trött i magen och triceps efter förmiddagens pass.
Nu blir det vila en liten stund och sen fixa mat innan det bär iväg mot Furudal. Kusin-vitamin ska spela match mot Leksand idag och det är första seriematchen han ska stå. Så det kan vara kul att se hur han sköter sig i nya laget.

Min gitarr

Dagen började med träning 8:00 som vanligt. Idag skulle vi springa Högåsenrundan som utgår från Hökberg, så det blev skidbussen dit och sen var det bara att knyta skorna. Var väl inget drömväder idag inte, regn och lite småkyligt. Stora delar av rundan gick på småstigar så det var aningen halkigt med alla löv och annat skit.
Lunchen bestod av soppa idag, kanske inte något skrovmål direkt. Men det var paj och glass till efterrätt idag och det är aldrig fel:)
Under eftermiddagen har jag hunnit med en hel del faktiskt. Efter lunch började jag och Edvin med att plocka iordning i styrkerummet för städerskan klagade på att det låg vikter på golvet. Sen var vi nere i vallaboden och slipade stavspetsar och under tiden hade jag fram min hockeyklubba och kände lite på den. Sviktade lite med den, men det var mer än vad den klarade av tydligen. För den smäll av på mitten och jag blev nästan liggandes på golvet. Så var det med den!
Efter fikat drog jag hem och diskade lite och sen blev det guitar hero:)
Nu så ska jag äta och sen drar jag till Leksand! Hockey ikväll, blir första hemmamatchen den här säsongen.

RSS 2.0